Сряда, 28 Сеп 2022
            
Общество

Ученици от цялата страна се включиха в конкурс, организиран от СУ „Вела Благоева“

  04.05.2020 10:30
Ученици от цялата страна се включиха в конкурс, организиран от СУ „Вела Благоева“ Кристияна и Никол от I А клас рисуваха по повод 35 г. от създаването на СУ \"Вела Благоева\" СУ \"Вела Благоева\"

110 ученици от 30 училища от цялата страна се включиха във философско-историческия конкурс „Отношения на световете“, организиран от СУ „Вела Благоева“ по повод 35 години от създаването на училището.
Конкурсът се проведе за първи път, а в двете направления - история и философия, свои творби представиха ученици от I до XII клас, разпределени в три възрастови групи за всяка категория. Участниците в направление история трябваше да подготвят презентация, есе или рисунка на тема „Български просветни дейци. 160 години от рождението на Вела Благоева“, а участниците в направление философия да разсъждават върху различни мисли и цитати, сред които и думи на Вела Благоева.
Представените ученически творби ще се оценяват от комисия, в чийто състав са включени изявени учители и утвърдени преподаватели на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“. Във всяка категория ще бъдат присъдени първо, второ и трето място, а наградите се състоят от плакет/медал и грамота. Оценките на участниците от Трета възрастова група в направление философия ще могат да бъдат използвани за кандидатстване в специалностите на Философски факултет към ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ (философия, психология, политология, национална сигурност) вместо оценката от ДЗИ, като при балообразуването ще се взема по-високата оценка.
Резултатите от конкурса ще бъдат публикувани до 11 май 2020 година.

Сн. СУ "Вела Благоева"


Ключови думи
СУ "Вела Благоева"
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати