Понеделник, 26 Сеп 2022
            
Велико Търново Общество

В СУ „Вела Благоева" продължава работата по програмата „Научи се да даряваш“

  20.10.2021 11:53
В СУ „Вела Благоева\

В началото на учебната година учениците от 2. в клас на СУ „ Вела Благоева“ във Велико Търново с класен ръководител Светла Филева започнаха работа по програма „Научи се да даряваш“. Първите стъпки на децата бяха свързани с изписването и запознаването с думи като човеколюбие, благотворителност, добротворчество, взаимопомощ, добронамереност, състрадателност, съпричастност, сърдечност и милосърдие. Учениците се опитаха да онагледят своята представа за тези понятия в рисунки. В своите първи стъпки второкласниците бяха подкрепени от семействата си, които в първия учебен ден дариха средства за създаване на фонд за благотворителни инициативи.

Първият проект, който децата посветиха на „Научи се да даряваш“ и осъществиха, беше закупуването на ЕНЦИКЛОПЕДИЯ ДАРИТЕЛСТВО и даряването на трите й тома на училищната бибилиотека. А на 19 октомври - световният ден на благотворителността изработиха и надписаха красиви картички с мисли, посветени на благотворителността и милосърдието, от исторически личности като Емил Зола, Томас Браун, Томас Фулър, Чарлз Дикенс, Джон Ръскин и др. Децата с радост посетиха съученици от 2-рите, 3-тите и 4-тите класове, на които представиха работата си по програмата „Научи се да даряваш“.

Важна част от работата на второкласниците по тази програма са знанията и уменията за избор на инициатива за благотворителност; реализиране на идеен проект; изработване на материали; представяне на идеята.

Работата по програмата „Научи се да даряваш“ продължава./ сн. СУ "Вела Благоева"


Ключови думи
СУ "Вела Благоева"
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати