Събота, 27 Юли 2024
            
Избори 9 юни 2024 г. Полски Тръмбеш

Проф. д-р Костадин Ангелов: В Полски Тръмбеш хората казват: „Трева не никне след ПП - ДБ“

  23.05.2024 10:32
Проф. д-р Костадин Ангелов: В Полски Тръмбеш хората казват: „Трева не никне след ПП - ДБ“

Закриването на полицейското управление в Полски Тръмбеш беше едно от най-безсмислените и вредящи на обществото действия, предприети от вътрешния министър Бойко Рашков  и кабинета на „Промяната“ с премиер Кирил Петков. И до ден днешен местните жителите недоумяват кое е наложило преобразуването на структурата, още повече, че Районното полицейско управление в градчето отговаря за население от 14 451 души и обслужва територия от 472 кв. км. с 15 населени места - град и 14 села, с  два главни и няколко третокласни пътища.

Това споделят хората в Полски Тръмбеш пред водача на листата на ГЕРБ-СДС проф. д-р Костадин Ангелов и пред местния представител сред кандидатите за 50-о Народно събрание – д-р Емил Енчев, лекар, който вече четвърт век се грижи за здравето на своите съграждани.

„Където са минали ПП - ДБ, трева не никне“ - така перифразират народната мъдрост гражданите на Полски Тръмбеш. Именно затова в средата на 2022 г. те изразиха бурно своите протести и дори  блокираха пътни участници.

Че т.нар. „оптимизация“ по модела на Бойко Рашков бе безсмислена, стана ясно преди броени дни – несправедливостта в Полски Тръмбеш беше поправена, а служебният министър на МВР Калин Стоянов откри възстановеното полицейско управление. Стана ясно също, че са отпуснати около 2,5 млн. лева за основен ремонт на районното управление в общинския център, което също бе тотално неглижирано от Бойко Рашков и „Промяната“.

Един от най-сериозните проблеми, който  предстои да бъде решен в Полски Тръмбеш, е изграждането на пречиствателна станция за отпадъчни води. 85 на сто е изградената канализация в Полски Тръмбеш и 15 процента от жителите в общинския център все още са на септични ями, основно в горния край на града, което е недопустимо в 21 век.

Единственият шанс този проблем да бъде решен е да бъде изпълнен проектът за около 300 млн. лв. по Националния план за възстановяване и устойчивост (НПВУ) от страна на "Български ВиК Холдинг”, който предвижда изграждането на пречиствателни станции и ВиК мрежа в населени места до 10 000 жители, каквато е община Полски Тръмбеш. За съжаление, по време на управлението на ППДБ се стигна до буксуване в този сектор на икономическия живот.

Правителство на ГЕРБ –СДС и стабилно парламентарно мнозинство на най-голямата партия ще е най-сигурният начин да бъде приет адекватен закон за ВиК, както и воден регулатор, за да започне изпълнението на инвестицията и да се изградят или реконструират най-малко 10 пречиствателни станции за отпадни води и около 250 км водоснабдителни и канализационни мрежи в страната. В това е категоричен проф. д-р Костадин Ангелов. За целта обаче е нужна категорична победа на 9 юни, а не отпускане.

В Полски Тръмбеш от години е онагледена народната мъдрост „Вода газим, жадни ходим”. Огромна сграда с минерална вода и с потенциал за балнеолечение в село Обединение дълго време стои, без да се използва, заради липса на концесионер. В Двореца на водата, както е познат този обект, през лятото работят само външните къпални. Конструктивно сградата е здрава и добре запазена, но заради недовършения ремонт състоянието вътре не е добро. Намирането на добър стопанин – концесионер, изграждането на леглова част и кабинети за процедури могат да превърнат баните в притегателен център за лечение и почивка.

Осигуряването на качествено здравеопазване за малките населени места в региона е безспорен приоритет пред водача на листата на ГЕРБ-СДС проф. д-р Костадин Ангелов и кандидата за народен представител д-р Емил Енчев – един от най-разпознаваемите и обичани медици в региона, човек с опит в местната власт и ясни виждания за развитието на общината и на страната.

КУПУВАЕНТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!


Ключови думи
проф. Костадин Ангелов