Четвъртък, 22 Юни 2023
            
Избори 2 април 2023 г. Свищов

Граждани пред проф. Костадин Ангелов: Свищов е пример за адекватната държавна политика на ГЕРБ

  23.03.2023 15:59
Граждани пред проф. Костадин Ангелов: Свищов е пример за адекватната държавна политика на ГЕРБ

Всичко хубаво, което се случи в Свищов, е благодарение на адекватната държавна политика и стабилната държава, която имахме допреди две години, когато управляваше ГЕРБ. Това заявиха жители на Свищов на среща с водача на листата на ГЕРБ-СДС проф. д-р Костадин Ангелов и със Станислава Стоянова, която е представителят на крайдунавския град сред кандидатите за народни представители на коалицията. Нека изберем можещите и интелигентните, да подкрепим проф. Ангелов и неговите колеги, които направиха толкова много за Свищов, бе призивът на свищовлийка към пълната с нейни съграждани зала.

„Да се замислим кой и какво направи за Свищов и нашите населени места. Ремонти на улици, водопроводи, спортни зали, детски градини – всичко това се направи благодарение на управлението на ГЕРБ.“ Това каза кметът на крайдунавския град Генчо Генчев. Той призна, че благодарение на проф. Костадин Ангелов, Николай Нанков и проф. Даниел Вълчев в Свищов са били решени належащите проблеми с болницата, инфраструктурата и Стопанската академия.

„За пръв път по време на ковид пандемията облякох защитен костюм, за да вляза във вашата болница. Там имаше само една медицинска сестра и осем пациенти. Много бързо взехме решение на национално ниво да отпуснем помощ на МБАЛ „Д-р Димитър Павлович“, както и на другите общински лечебни заведения. За мен те ще останат кауза“, каза водачът на листата проф. Костадин Ангелов. Той припомни, че в последното Народно събрание са гласувани два закона - единият дава възможност да се подпомага дейността на общинските болници, а другият - областните болници през Министерство на здравеопазването.

„В програмата на ГЕРБ-СДС е заложено подпомагане на такъв тип лечебни заведения, които нямат алтернатива. За Свищов алтернатива няма по отношение на пациенти от града и общината. Трябва да се насочат усилия за  подкрепата на болницата и ние сме ги заложили в Плана за възстановяване и устойчивост“, допълни проф. Ангелов. „В местните болници трябва да бъдат насочвани за специализация млади хора - това е една програма, която ще развием за осигуряването и бъдещето на общинските лечебници. Тя е обвързана с цялостната ни политика към подпомагане на младите хора за реализация на пазара на труда“, уточни водачът на листата на ГЕРБ-СДС.

Управителят на свищовската болница Илиян Венков припомни, че преди три години лечебното заведение е било пред фалит - с над един милион лева задължения. След подкрепата на проф. Ангелов като министър на здравеопазването болницата е успяла да си стъпи на краката. „В момента нямаме никакви задължения и успяваме да привличаме млади лекари от страната. Това нямаше да е възможно без помощта на проф. Ангелов“, призна Илиян Венков. 

„Последното стабилно управление на страната приключи през 2021 година. От две години живеем в безвремие и поредици от кризи. Северна България е оставена на произвола на съдбата. Спря изграждането на магистралите, на редица проекти, свързани с ВиК и междуселищната пътна инфраструктура“, каза Станислава Стоянова. Само убедителна победа на ГЕРБ-СДС може да гарантира стабилизиране на страната и връщане на акцента – Северна България и нейната инфраструктура, която е изключително важна за привличане на инвеститори във Великотърновска област и в частност в Свищов.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!


Ключови думи
проф. Костадин Ангелов
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати