Неделя, 19 Май 2024
            
Велико Търново Спорт

Хандбалният отбор на Езиковата гимназия е втори в страната на Ученическите игри за девойки XI и XII клас

  08.05.2024 14:08
Хандбалният отбор на Езиковата гимназия е втори в страната на Ученическите игри за девойки XI и XII клас

Много силно представяне записаха девойките на великотърновската Езикова гимназия във финалите на игрите през тази учебна година. На терена излязоха Мартина Тодорова, Андрея Анчева и Александра Халваджиева от VIII клас, Валерия Симеонова, Дария Иванова и Виктория Козарева от Х и единадесетокласничките Наталия Дечева, Никол Русева, Ивет Иванова и Ани Личева. Ръководител на отбора е учителят по физическо възпитание и спорт Веска Димитрова.

Срещите се играха в Габрово по системата всеки срещу всеки, решаваща бе головата разлика. За финалите се класираха 6 отбора, но два от тях не се явиха.

Съперници на великотърновки бяха Националната Априловска гимназия, Английската езикова гимназия в Русе и Професионалната гимназия по селско стопанство и икономика в Свиленград.

Първата среща на златаровки бе с отбора на домакините. Девойките на Езиковата водеха в края на първото полувреме, но двубоят завърши с една точка повече за съперника на болярките – 26:25.

Последваха два победни мача – срещу състава на Свиленград (29:18) и срещу Английската езикова гимназия (20:32), в които превъзходството на златаровки се запази през цялото време.

С 20 точни попадения за тима на великотърновки в трите мача се разписа Мартина Тодорова, 18 има Дария Иванова, по 15 отбелязаха Наталия Дечева и Андрея Анчева, 10 гола има Никол Русева.

Под ръководството на Веска Димитрова тимът на гимназията в същата възрастова група спечели сребърните медали на игрите по хандбал през учебната 2012/2013 година и при девойките VIII-Х клас през учебната 2014/2015 година.

 


Ключови думи
Ученически игри 2024 хандбал Езикова гимназия