Вторник, 30 Апр 2024
            
Горна Оряховица Спорт

„Локо“ победи „Добруджа“ в последния мач от редовния сезон на елитната хандбална група

  30.03.2024 19:43
„Локо“ победи „Добруджа“ в последния мач от редовния сезон на елитната хандбална група

В сп. зала „Русалка” в Добрич хандбалният „Локомотив” победи „Добруджа” с 31:38 (14:18) в мач от последния кръг на редовния сезон на „А“ РХГ.

В среща без значение за класирането двата отбора започнаха много динамично със скоростни атаки и мъжки единоборства в защита. В първите минути „железничарите” поведоха с 0:2. Домакините, подкрепяни от своята публика, успяха да изравнят 5:5 в осмата минута и до средата на полувремето поведоха с 10:9. Последваха силни моменти за „локомотивци”, които възстановиха равновесието и до края натрупаха преднина от четири гола 14:18 на почивката.

През втората част и двата отбора увеличиха оборотите. Домакините играха с огромно желание и търсеха обрата. Гостите умело се бранеха, поддържаха комфортна преднина от три-четири гола. Възползваха се от всяка грешка на противника, бележеха и постепенно трупаха преднина, която в края на мача стигна до седем гола за 31:38.

След края на редовния сезон „Локомотив” заема второ място с 29 точки, само на една от водача „Шумен-61”. Трети е „Осъм” (Ловеч), четвърти е „Фрегата” (Бургас).

В плейофната фаза „локомотивци” ще играят с ловчанлии до две победи от три мача. Горнооряховските хандбалисти са с предимство в домакинствата, заради по-предно класиране. По същия начин шуменци и бургазлии ще изиграят срещите си. След което предстоят мачовете за разпределение на медалите.

Отборът на ХК „Локомотив”: Петър Николов, Павел Данаилов, Йордан Попов, Николай Генов, Георги Маринов, Любен Иванов, Румен Ангелов, Божидар Симеонов, Кристиян Стратиев, Любослав Димитров, Станислав Добрев, Стелян Димов.

 


Ключови думи
хандбал Локомотив Горна Оряховица
Последни
Седмицата
Анкета