Вторник, 30 Апр 2024
            
Горна Оряховица Спорт

Хандбалният „Локомотив“ отстъпи на „Шумен“ във финала за Купата на България

  07.04.2024 21:41
Хандбалният „Локомотив“ отстъпи на „Шумен“ във финала за Купата на България

„Локомотив” (Горна Оряховица) отстъпи на „Шумен – 61“ (Шумен) с 19:29 (7:12) в спора за Купата на България при мъжете. В ДКС „Васил Левски“ във Велико Търново се проведе тазгодишното издание на финалния турнир. В полуфиналните срещи „железничарите“ победиха тима на „Осъм“(Ловеч) с 30:19 (15:12). Шуменци се наложиха над отбора на НСА (София). Така за трета поредна година на финала се изправиха един срещу друг „Локомотив“ и „Шумен-61“.

Още с първия съдийски сигнал двата отбора започнаха здрава битка по целия терен. Хандбалистите на Шумен бяха по концентрирани пред гола и постепенно натрупаха комфортна преднина до края на първото полувреме 7:12.

В началото на втората част „локомотивци” вдигнаха оборотите, но в желанието си за обрат допуснаха множество технически грешки. Гостите се възползваха от всяка ситуация, постепенно увеличиха преднината си до 19:29 и в края на мача ликуваха с Купата.

„Осъм“ победи НСА в малкия финал и се окичи с бронзовите медали.

Георги Маринов от отбора на „Локомотив“ заслужи приза за най-добър вратар на турнира. От тима на „Шумен-61” бяха отличени Николай Николов за най-добър защитник и Йордан Михайлов за най-полезен състезател. Голмайстор със 17 отбелязани гола е Преслав Станчев от „Осъм”.

„Отстъпихме на „Шумен”. Поздравявам ги за Купата! Не успяхме да влезем добре в двубоя и да се противопоставим. Допуснахме лесни голове. Напред направихме грешки, от които се възползва съперника. Продължаваме в първенството, където започват плейофите. Първите ни мачове са с „Осъм“ и вярвам, че ще успеем да зарадваме нашите привърженици с по-добра игра“, заяви старши треньорът на „Локомотив” Йордан Димитров.

Отборът на ХК „Локомотив”: Петър Николов, Павел Данаилов, Йордан Попов, Николай Генов, Георги Маринов, Любен Иванов, Румен Ангелов, Божидар Симеонов, Кристиян Стратиев, Любослав Димитров, Станислав Добрев, Стелян Димов, Тодор Калчев, Димитър Георгиев.


Ключови думи
хандбал Локомотив Горна Оряховица
Последни
Седмицата
Анкета