Вторник, 18 Юни 2024
            
Велико Търново Политика

Проф. Костадин Ангелов повежда листата на ГЕРБ-СДС във Велико Търново, всяка община има кандидат за народен представител

  01.05.2024 20:48
Проф. Костадин Ангелов повежда листата на ГЕРБ-СДС във Велико Търново, всяка община има кандидат за народен представител

Стабилност, сигурност, ясна отговорност в управлението на държавата и край на експериментите – това е нужно както на България, така и на всички общини, за да върви държавата напред и да се чува гласът й в Европа. Това заяви кметът на Велико Търново и областен координатор на ГЕРБ Даниел Панов, след като регистрира листата с кандидати за народни представители на ГЕРБ-СДС за предстоящите на 9 юни избори за Народно събрание. Вотът е две в едно – и за Европейски парламент.

Водач на листата за парламентарните избори е проф. д-р Костадин Ангелов – народен представител от Велико Търново в последните пет парламента, председател на Комисията по здравеопазване в 49-о НС, здравен министър в последното стабилно българско правителство. Специалист по коремна хирургия, магистър по медицина, обществено здраве и здравен мениджмънт, магистър по финанси.

Цялата Великотърновска област е представена в листата – всяка от десетте общини има кандидат за 50-о Народно събрание. Кандидатите за народни представители са доказани личности с голям опит както в изпълнителната и законодателната, така и в местната власт, както и с доказана експертиза в най-важните обществени сфери: здравеопазване, демографски политики и социални дейности, образование и младежки дейности, регионални политики, икономика и финанси, инфраструктура, култура и туризъм, право и нормативна уредба.

Втора в листата на ГЕРБ-СДС е Росица Димитрова – един от най-добрите в България експерти в сферата на социалните услуги и подкрепата за хората.

Трети е журналистът и издател, икономист и финансист Димитър Николов, народен представител от ГЕРБ в последните пет парламента,  председател на Общински съвет – Горна Оряховица в периода 2019-2021 г. От местната власт идва и четвъртата в листата д-р Ивелина Гецова – пет мандата успешен кмет на Община Лясковец.

На пето място е доц. д-р Валентин Милинов –  икономист и финансист, преподавател от Стопанска академия „Д. А. Ценов“ в Свищов. Шести е д-р Венцислав Георгиев  от Павликени – председател на Общинския съвет в града, доктор по политология, общественик. Седми е управителят на Общинската болница в Свищов д-р Илиян Венков. Осми е д-р Емил Енчев от Полски Тръмбеш – общопрактикуващ лекар, грижещ се за стотици свои съграждани.

На девета позиция е Нойко Нойков – кмет на с. Горски Сеновец, община Стражица, а десети е Стефан Минчев от Елена – общински съветник, икономист и експерт в сферата на ВиК. Единадесети е Стефан Бранзелов – финансист и два мандата председател на Общинския съвет в Златарица, а на следващата позиция е инж. Росица Генчева - мениджър и експерт в сферата на екологията в Сухиндол.

Икономистът Камен Илиев от Велико Търново е на 13-а позиция. До него е проф. д-р Димитринка Цонкова - дългогодишен преподавател във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ с голям опит в сферата на спортното образование и педагогиката. Следваща в листата е Мая Чолакова – икономист и председател на Общинския клуб на Жени-ГЕРБ във Велико Търново. А на финалното място е младият предприемач, три мандата общински съветник и областен координатор на Младежи-ГЕРБ Георги Недев.


Ключови думи
ГЕРБ-СДС листа 9 юни
Последни
Седмицата
Анкета