Петък, 23 Юни 2023
            
Избори 2 април 2023 г.

Десислава Атанасова и Деница Сачева подкрепиха листата на ГЕРБ-СДС във Великотърновска област

  24.03.2023 11:07
Десислава Атанасова и Деница Сачева подкрепиха листата на ГЕРБ-СДС във Великотърновска област

Колегите си проф. Костадин Ангелов, Димитър Николов и всички кандидати от листата на ГЕРБ-СДС във Великотърновския избирателен район подкрепиха екссоциалният министър Деница Сачева и председателят на парламентарната група на коалицията Десислава Атанасова. Сачева и Атанасова също са кандидати за народни представители, но включиха Горна Оряховица в програмите си, за да заявят пред симпатизанти от региона готовността на ГЕРБ-СДС за съставяне на редовно правителство, което да изведе България от кризите и отново да я направи стабилна държава.

През последните 2 г. показахме, че заедно можем да бъдем по-силни от фалша, злобата и омразата. Срещата ни в Горна Оряховица бе провокирана от разговор с наши съмишленици, които зявиха категоричното си желание да се срещнат с г-жа Десислава Атанасова. Благодаря й, че прие поканата. Благодаря и на г-жа Деница Сачева и проф. Костадин Ангелов, с които вече сме не само колеги, но и приятели. Заедно през последните 2 г. работим в полза на община Горна Оряховица и на региона, откри разговора третият в листата на ГЕРБ-СДС за област Велико Търонво Димитър Николов.

Благодаря и на колегите от листата за народни представители – за мен е огромна отговорност, привилегия и мотивация да бъда в силен екип като този. Огромни благодарности и за колегите от СДС в единствената автентична дясна коалиция. Прав е Мирослав Трифонов – длъжни сме да победим. Всички виждаме какво се случва – мъчат се по всякакъв начин да върнат времето назад, но няма да успеят. Защото ние сме тук. Големият сблъсък днес е между естественото и фалшивото, между автентичното и имитацията, между смисленото и пошлото. Показахме, че заедно можем. Вярваме, защото можем, а можем, защото вярвате в нас, сподели пред пълната зала Николов.  

Не мога да приема, че през последните 2 г. нашата държава се превърна в един от аутсайдерите на Европа. Време е да върнем България на европейската магистрала на успеха. Всеки глас за №2 в бюлетината е глас за бъдещето на България, за една стабилна държава, за работещ Парламент и редовно правителство, заяви още Николов.

Беше хубаво, че имахме трудни моменти. Те прогонват фалшивите приятелства и показват кой може да се справи. Това е житейски принцип, но за нас в ГЕРБ тези 2 г. бяха наистина трудни. Показаха обаче, че между нас фалшиви хора няма, че сме заедно, подкрепяме се и фактът, че тази зала е пълна, говори достатъчно, че можем. Можем да бъдем обединени, силни, заедно, каза и Десислава Атанасова.

Атанасова не говори само за трудностите, но и за победите – като първият реализиран вот на недоверие към правителство в демократичната история на България например.

Ние сме семейството на ГЕРБ и СДС, което доказа, че може да устои на много провокации, чегъртане, обиди, хули, преследване, на репресивния апарат на държавата. За пореден път ще покажем, че каузата, зад която стоим, ще успее. Убедена съм, че нашата коалиция ще бъде първа политическа сила и на 2 април ще се поздравим с успех, сподели Десислава Атанасова.

Уморихме се от сблъсъци, противопоставяне, парламентарни хватки,не скри Десислава Атанасова. Но няма да се уморим да ви гледаме в очите, да отговаряме на всички въпроси, които ви интересуват, допълни тя. Ще положим всички усилия да направим правителство, бъдете сигурни. Но още по-сигурни бъдете в това, че никога повече няма да позволим някой да се опитва да чегърта ГЕРБ. Вече сме абсолютно убедени, че никой не може да изчегърта вас. Всички заедно сме силата. Хората в тази листа заслужават вашето доверие, за да има този регион представителството, което заслужава, призова още Десислава Атанасова.

Удовлетворението си, че е сред съмишленици в Горна Оряховица и че може да подкрепи колегите си от търновската листа, сподели и Деница Сачева.

В тази листа има хора, които познават проблемите както на малките населени места, така и на общините и които могат да правят политика на национално ниво. Само такива професионалисти могат да бъдат истински полезни на политикита и на хората.  Отговора дали ще има правителство трябва да го дадете вие. Макар че животът на предишното Народно събрание беше изключително кратък, от ГЕРБ-СДС успяхме да направим много полезни законодателни промени, включително по отношение на компенсациите за електроенергия, благодарение на които не само спасихме от фалит много компании, но и успяхме да запазим работни места. Успяхме да направим промени и в социалното законодателство, включително и по инициатива на ваш съгражданин - направихме промени в Закона за семейните помощи за деца, така че самотните осиновители да могат да получават детски добавки без подоходен тест. Заедно с проф. Ангелов приехме предложения, свързани с това общинските болници да могат да получават допълнително средства. С колегата Красимир Вълчев и с Деси Атанасова бяхме инициатори да има допълнително средства за продължаващите увеличавания на заплатите на учителите. Но това предложение в сферата на образованието не срещна подкрепата на „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“ в комисията по бюджет и финанси, но днес на една среща по темата образование чух как колегата от ПП се похвали за това, че са увеличили заплатите на учителите. Слава Богу, че всички тези инициативи могат да бъдат видени в сайта на Народното събрание, да бъдат проследени, сподели Деница Сачева.

Колкото и да беше кратък животът на последното Народно събрание, опитахме да бъдем полезни, да работим за хората. Имаме детайлна програма във всеки един сектор на обществения живот и се надяваме да получим подкрепа за това да върнем България на пътя на стабилността, каза още Сачева. Близо 2 г. се лутаме в хаос и безпътица, няма предвидимост, няма яснота какво ще се случи. България губи в момента между 7 и 8 млрд. годишно от това, че не се реализират проектите по оперативни програми и Плана за възстановяване и устойчивост. А от това губи икономическият растеж, а оттам и възможностите за благосъстояние. Разчитаме на вашата подкрепа на 2 април, няма да се откажем да отстояваме принципите си, категорична бе Деница Сачева.

Благодаря на всички, които дават безрезервно енергията си ГЕРБ да удържа на всички удари. Често казвам, че чувстваме силата, която ни давате. Когато арестуваха незаконно нашия лидер, енергия черпехме от всички вас. Знаехме, че трябва да запазим идеята, заради която сте ни пратили в Народното събрание. Поклон пред вас, каза и проф. Костадин Ангелов, водач на листата на ГЕРБ-СДС в IV МИР.

Сигурно помните протестите, които имаха за цел да свалят нашето правителство и не успяха. Тогава по всичките протести се крещеше за справедливост, равенство, демокрация, върховенство на закона и т. н. Сега този разговор е неуместен. Сега говорим за хляб, кашкавал, краставици, олио... Т. е. България се върна много назад. 2023 г. сме, но се усеща като 1997 г. За огромно съжаление разговорът за бъдещето на България става все по-невъзможен, защото сме оплетени в проблемите на настоящето, които ни причат да погледнем напред в бъдещето, посочи проф. Ангелов.  По думите му всеки глас за ГЕРБ-СДС на 2 април е глас за редовно правителство, което да изведе България от кризите. Правили сме го 3 пъти, ще го направим и четвърти. Знаем как и ще го направим, категоричен бе проф. Костадин Ангелов.

Към симпатизантите в Горна Оряховица се обърна и областният лидер на ГЕРБ Даниел Панов.

Няма инвеститор, който да не пита за главните пътни артерии. Но онова правителство, което управляваше 7-8 месеца, не се интересуваше какво се случва в местната власт, не положи 1 кв. м. асфалт... Като виждам пълната зала съм обнадежден, че ГЕРБ ще бъде първа политическа сила, сподели Панов.

Устояхме на всички перипетии. Човек трябва да мине през всичко. Позволявам си да използвам фрази на г-жа Десислава Атанасова от трибуната на Народното събрание. Едни анимационни герои дойдоха в страната ни и обещаха светло бъдеще. Това е чудесно. Но когато се сблъскаха с реалния живот, разбраха, че не са в анимация, а в игрален филм. Филм, който показва как функционира една държава и каква всъщност е същността на реалния живот. Филм, който е крайно време да напуснат и да се върнат в комикса си. Вярвам, че на 2 април разумът на горнооряховчани ще надделее. Заедно доказахме, че, правейки крачка назад, всъщност се засилваме. Нека го докажем отново. За стабилна България, призова и кметът на Горна Оряховица инж. Добромир Добрев.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!


Ключови думи
ГЕРБ-СДС
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати