Четвъртък, 02 Май 2024
            
Горна Оряховица Общество

С инициативата „Вазовото творчество на филмова лента” отбеляза своя празник ОУ „Иван Вазов”

  19.04.2024 11:08
С инициативата „Вазовото творчество на филмова лента” отбеляза своя празник ОУ „Иван Вазов”

Нова инициатива започва в ОУ „Иван Вазов” в чест на патронния празник. „Вазовото творчество на филмова лента” представя творбите на патрона, преписани ръчно и илюстрирани от учениците. Всяка творба е оформена като кадър и на празника децата ги подредиха в една дълга филмова лента. След това отделните кадри ще бъдат подвързани в алманах и всяка година ще се добавя нов том. Първият съдържа стиховете от първите три стихосбирки на Вазов. Преписите и илюстрациите са направени от всички ученици от V до VII клас. Така те се започнаха и с поезията на патрона, която не влиза в учебното съдържание.

152 години образователна традиция и 67 години от създаването на ОУ „Иван Вазов” отбелязва училището тази година. Празникът бе използван и за да се отличат най-успешните ученици. Знамето на Република България издигнаха победителите в олимпиади и национални състезания Михаела Милушева от 7 „в”, Цвета Иванова от 7 „а”, Лорън Джеймсън от 6 „в”, Михаил Чолаков от 5 „а” и Светослав Дойков от 5 „а”.

След приветствието си към ученици и учители директорът Иван Момъков връчи грамоти и на учениците, спечелили призови места в областния кръг на олимпиадите по литература, математика, истории и цивилизации и география. Последната грамота беше за Михаела Милушева, която е областен победител по география и утре ще се бори с още 30 ученици от цяла България в националния финал.

Празничният концерт бе откри от мажоретките на „Българче”, които веднага след това тръгнаха за състезание в Банско. С песенен поздрав се включи вокална група „Звънчета”.


Ключови думи
ОУ "Иван Вазов" Горна Оряховица празник