Събота, 27 Юли 2024
            
Горна Оряховица Спорт

Момчил Драганов е шампион от турнира по борба „Петър Киров“ в София, „Локо“ с още пет медала

  01.05.2024 20:12
Момчил Драганов е шампион от турнира по борба „Петър Киров“ в София, „Локо“ с още пет медала

Подрастващите борци на СКБ „Локомотив“ спечелиха шест медала от турнира „Купа Петър Киров“ в София. Златен медалист е Момчил Драганов, а съотборниците му добавиха още два сребърни и два три бронзови медали.

Турнирът се състоя в залата на НСА в столицата с участието на близо 100 млади състезатели от центрове, развиващи борба, в цялата страна – София, Пловдив, Пазарджик, Благоевград, Асеновград, Петрич, Русе, Горна Оряховица и др.

Горнооряховският „Локомотив“ участва със 8 борци и завоюва 6 медала.

Шампион в кат. до 24 кг при деца, родени 2015 г. стана Момчил Драганов. "Локомотивецът" е роден 2016 г., а за тази възраст една година е голява разлика, но въобще не се притесни да се сбори с по-големите. Той постигна три убедителни победи, за да спечели златото, над Стефан Младенов и Павел Колев от НСА и Пресиян Ружиков от Пазарджик.

В кат. 26 г., също родени 2015 г., Митко Минов остана втори, въпреки че също направи три победи. Той се наложи над Християн Христов от НСА, Боян Родригес и Димитър Линов от Асеновград, но за златото загуби от Румен Благовестов от Русе.

Йордан Миланов, който също е роден 2015 г., стана бронзов медалист в кат. 32 кг. Йордан победи Марио Марков от Петрич и Давид Тодоров от НСА, но последваха загуби от Валентин Симеонов и Веселин Желязков от Пловдив. Това му донесе третото място в категорията.

При деца I група Емануил Захариев стана трети в кат. 28 кг. Емануил започна с победа над Димитър Георгиев от Благоевград, после загуби от бъдещия златен медалист и държавен шампион в категорията Кирил Варимезов от Пловдив. Последва и нова загуба от Виктор Иванов от Пазарджик, която остави „локомотивецът“ на трето място.

В същата категория съотборникът му Станислав Кирилов остана извън борбата за медалите.

При момичетата в кат. 46 кг „Локо“ е с два медала – Тияна Николова е със сребърното отличие, а трета е Дария Айвазова.

В турнира участва и Петър Минов в кат. 47 кг деца II група, но той остана без медал.

Стана силен турнир, който беше добра проверка за нас малко преди държавното първенство, на което сме домакини. Надяваме се да поправим грешките, които видяхме и да надградим добрите неща. Доволни сме от всичките момчета и момичета, които излязоха на тепиха в София. Те могат да покажат и още повече, коментираха треньорите Николай Ганев и Цветослав Кирилов.


Ключови думи
борба Локомотив Горна Оряховица
Последни
Седмицата
Анкета