Четвъртък, 02 Май 2024
            
Горна Оряховица Спорт

Йордан Добрев завоюва два златни медала, ТК „Хемус” е с още два бронзови от Държавното по таекуондо

  08.04.2024 11:58
Йордан Добрев завоюва два златни медала, ТК „Хемус” е с още два бронзови от Държавното по таекуондо

С над 1200 участници от 35 клуба и при огромен интерес от страна публиката премина Държавното първенство по таекуондо за 2024 г. Тазгодишната надпревара се проведе в Дупница с организатори ТК „Гладиатор” и Българска федерация по таекуондо. Официалното откриване уважиха спортни величия, сред които президентът на БФС Георги Иванов, политически и държавни личности.

В първия ден на първенството битките в дисциплина спаринг бяха в категории кадети, мъже и жени, пумсе и техническо чупене. Във втория състезателен ден на татамито битките бяха за деца клас „А” и „Б” и юноши и девойки в дисциплина спаринг.

ТК „Хемус” - Горна Оряховица беше представен от пет състезатели в дисциплина спаринг. Олаф Делфс при кадети „Б” клас спечели първа среща и загуби втора среща при кадети до 37 кг, което не му позволи да спори за медал. Като за второ участие в голямо състезание, той се представи на ниво. Николай Петков направи дебюта си в същата възраст и категория и, въпреки че не стигна до медал, записа първо участие и трупане на опит. При 41 кг кадети Мариян Манев в клас „А” не успя да запише победа, а при кадети до 57 кг в клас „А” Богомил Иванов след много добра игра и малшанс в последните секунди не успя да стигне до победа, но показа по-високо ниво на тактика и физически качества. Единствения медал - бронз при кадети до 57 кг в клас „А” донесе Борислав Михнев.

В дисциплина пумсе (форма) в клас „А” Йордан Добрев завоюва два златни медала за „Хемус” в индивидуалната надпревара при мъжете и в неговата коронна дисциплина фристайл пумсе, която е съчетание от елементи от таекуондо и акробатика на фона на музика и хореография. Диляна Димова при кадетки „Б” клас завоюва бронзов медал в конкуренцията на 10 състезателки от страната. Николай Иванов при децата завоюва 5-то място на крачка от бронзовия медал. Йордан Добрев също така беше и съдия в дисциплината форма на Държавния шампионат.

На 16 март в ТК „Хемус” - Горна Оряховица се проведе изпит за придобиване на техническа степен в таекуондо под ръководството на Светослав Вълчев - член на изпитната комисия на БФТ.


Ключови думи
ТК "Хемус" таекуондо Горна Оряховица
Последни
Седмицата
Анкета