Вторник, 16 Апр 2024
            
Други Свищов

Започна цялостна реконструкция и ремонт на ВиК съоръженията на ул. „3-ти март“ в Свищов

  01.04.2024 10:06
Започна цялостна реконструкция и ремонт на ВиК съоръженията на ул. „3-ти март“ в Свищов

Съвместната инвестиция на Община Свищов и ВиК „Йовковци“, в която ВиК дружеството се включва с 500 хил. лв., стартира в крайдунавския град. Дългоочакваният ремонт на ул. „3-ти март“ в Свищов ще са реализира благодарение на осигурените от Общината 1 млн. лв. по Закона за държавния бюджет за реализиране на „Реконструкция и рехабилитация на улици, пътни съоръжения и принадлежности към тях на територията на община Свищов“ и инвестиционния ангажимент на ВиК „Йовковци“.

Ремонтните дейности ще обхванат участък от 1500 метра и включват подмяна на: 450 метра водопроводни отклонения и спирателни кранове; водохранителни съоръжения; дъждоприемни шахти; и 130 метра канализация /от пл. „Свобода до аптека „Галеника“/. След приключване на ВиК дейностите, ще се изчака периодът на технологичните изисквания за улягане на изкопите и ще се премине към техническа рециклация на цялата улица. След това предстои подготовката за полагане на изравнителен и износващ пласт асфалт, а там където е необходимо ще бъдат подменени бордюри и компрометирани участъци от тротоарната настилка. Ще бъде монтирана вертикална сигнализация и положена хоризонтална маркировка.

Ремонтът на една от главните улици в Свищов е дългоочакван от жителите на града, но за общинското ръководство бе от изключителна важност да се осигурят финансови средства не само за полагането на асфалт, но и за рехабилитация на прилежащата ВиК инфраструктура, с което ще се гарантира качественото изпълнение и устойчивост на реализирания проект. Това се налага след некачествено изпълнение на вече извършен ремонт, който през далечната 2015 година се реализира със средства по програма ОПОС към МОСВ. Тогава е подменен водопроводът на улица „3-ти март“, с гаранция за материалите минимум 50 години. За съжаление, за пореден път се налага да бъде извършен ремонт на ремонта…

Дейностите по настоящия проект официално стартираха на 27 март, а за безопасното преминаване на пешеходците и МПС ще бъде създадена организация на движението. За тази цел ремонтът ще се реализира на участъци, на няколко етапа. Ще бъде създадена пътна схема, за която населението ще бъде информирано своевременно.

Молим гражданите да проявят търпение и разбиране, казват от Общината.


Ключови думи
3 март ремонт Свищов