Събота, 27 Апр 2024
            
Общество Павликени

Десет абитуриенти получиха подкрепа за баловете си в Павликени

  22.03.2024 14:29
Десет абитуриенти получиха подкрепа за баловете си в Павликени

Десет абитуриенти, които са в неравностойно положение, сираци и полусираци, получиха дарение – помощ за бала си, от местната власт и представители на бизнеса от Павликени. Инициативата се провежда от 2012 г. под егидата на кмета на Община Павликени инж. Емануил Манолов и досега са подпомогнати общо 82 ученици.

Възпитаниците на двете павликенски средни училища ПГАТ „Цанко Церковски“ и СУ „Бачо Киро“ получиха подкрепата на павликенските дарители. Те предоставиха средства на всеки от младежите, за да могат да се подготвят по-добре за своите балове и да изживеят заедно с връстниците си радостта от важното събитие.

Кметът на община Павликени инж. Емануил Манолов е осигурил лични средства за подкрепа на един абитуриент. Заместник-кметовете инж. Албена Петрова и инж. Анастасия Вачева даряват също за един дванайсетокласник. За трима завършващи са събрали средства експертите в Общинска администрация. Групата общински съветници от БСП даряват средства за един. Целият Общински съвет също се включи в инициативата със събрани средства за един ученик. Двама абитуриенти получават подкрепа от сдружение „Бизнес Общност Павликени“, което обединява местни предприемачи. Десетото дарение е от „Зеленко“ ООД и представителя на фирмата Александър Армов - бивш възпитаник на СУ "Бачо Киро", който през 2022 г. беше един от абитуриентите, на които също е оказана финансова подкрепа.

Инж. Манолов покани абитуриентите и всички дарители на среща в Община Павликени. За мечтите си за професионална реализация слез завършването споделиха учениците. Част от тях ще продължат с желаните специалности във висшето образование и възнамеряват след завършването си да се върнат в родния град.


Ключови думи
помощ абитуриенти Свищов