Събота, 27 Апр 2024
            
Други Свищов

Започна подмяната на асансьора в Поликлиниката в Свищов

  12.03.2024 10:45
Започна подмяната на асансьора в Поликлиниката в Свищов

Започна демонтажът и подмяната на асансьора в Поликлиниката в Свищов. Изградено преди 10 г. по проект, съоръжението така и не заработва. За него тогава са изхарчени 200 хил. лв.

Много пъти съм повдигал въпроса и съм търсил отговори защо се стигна до тук. Защо едно ново съоръжение, неизползвано, трябва да бъде напълно подменено, коментира пред в. „Дунавско дело“ кметът на Свищов д-р Генчо Генчев.

При демонтирането на асансьора се оказва, че ревизионната шахта се наводнява и в нея има повече от един метър вода. Новият асансьор е на стойност 120 000 лева, срокът за изпълнението му е 45 календарни дни, но се очаква той да заработи възможно най-скоро. Фирмата, която се е заела с подмяната на съоръжението, е лидер в производството на асансьори.

Не е добре, че отново трябва да се влагат средства в нещо, за което вече е платено, но не можем да оставим трудно подвижните хора, инвалидите, майките с детски колички да се чудят как да се качат по стъпалата, добавя свищовският кмет.

Предстои обявяването на обществена процедура за подмяна на стационарните асансьори в МБАЛ „Д-р Д. Павлович”, които са морално и технически остарели. Ще се търси решение за функционирането на обществена тоалетна в болницата, но там трябва да се разчита и на съвестта на гражданите.


Ключови думи
асансьор поликлиника Свищов