Вторник, 16 Апр 2024
            
Лясковец Общество

В Лясковец подаряват 600 дръвчета за Седмицата на гората

  28.03.2024 14:09
В Лясковец подаряват 600 дръвчета за Седмицата на гората

Община Лясковец се включва активно в Седмицата на гората 2024. Всяка година Седмицата на гората се провежда през първата седемдневка на април, когато лесовъдите и горските служители отбелязват професионалния си празник.

В Лясковец инициативата ще протече в партньорство с Държавното горско стопанство в Горна Оряховица. От там предоставят 600 дръвчета – акация, червен дъб, чер бор, за лясковчани. Дръвчетата, които са отгледани в разсадника в Джулюница, ще бъдат раздавани на 3 април 2024 г. от 10.30 ч. на площад „Възраждане“. Идеята е чрез засаждането им обществото да бъде приобщено към проблемите по опазване на гората, популяризиране на лесовъдската професия, както и повторната употреба на суровини и продукти с цел грижа за природата. 

При раздаването на фиданките лясковчани ще могат да получат професионални съвети за отглеждането им – къде е най-подходящото място за засаждането на съответния вид, какви грижи трябва да се полагат за него и пр.  

Казват, че през живота си всеки човек тябва да засади поне едно дърво. Според източна поговорка, най-доброто време да засадиш дърво е преди 20 години, а второто най-добро време е сега. Нека го направим заедно, нека подарим по-добра околна среда на децата си, казват от Община Лясковец.


Ключови думи
Седмица на гората Лясковец