Събота, 27 Апр 2024
            
Други Павликени

Поставят контейнери за разделно събиране на отпадъците в още 6 павликенски села

  20.03.2024 10:17
Поставят контейнери за разделно събиране на отпадъците в още 6 павликенски села

С още шест села в община Павликени се разширява системата от контейнери за разделно събиране на отпадъците. През следващия месец ще бъдат поставени цветни контейнери в селата Патреш, Лесичери, Дъскот, Димча, Горна Липница и Долна Липница.

Това стана ясно по време на редовната месечна среща между кмета на Общината инж. Емануил Манолов и кметовете на кметства.

Кметовете ще популяризират сред жителите, че строителни отпадъци следва да се изхвърлят на обособената за целта площадка. Община Павликени е създала улеснение за това – възможността да се наеме тракторно ремарке от ОП БКД след заплащане на регламентираната такса в Наредбата за определянето и администрирането на местните данъци, такси и цени на услуги, предоставяни от Община Павликени.

На срещата стана ясно, че инж. Манолов разпорежда комисия да огледа състоянието на детските площадки в град Павликени и във всички населени места. Преди настъпването на топлите дни ще бъде проверена безопасността на всички съоръжения за игра, включително изгнили дъски, стърчащи железа, въжета и т.н. В населените места комисията ще е в състав от кмета на съответното населено място, служител при кметството и представител на общинска администрация.

Кметовете ще предложат лица, желаещи да попълнят състава на Доброволното формирование. В момента свободни са пет позиции в екипа. Всички доброволци преминават съответните обучения и получават висококачествена екипировка.

Предстои да започне текущият ремонт за тази година на общински пътища и на уличната мрежа в населените места на община Павликени. Кметовете ще предложат зони и площи в своите населени места, които да бъдат изпълнени.

По време на срещата беше дадено и предложение всяко кметство да бъде снабдено с аптечка за първа помощ, информира инж. Манолов.

 


Ключови думи
инж. Емануил Манолов разделно събиране на отпадъците