Петък, 01 Дек 2023
            
Павликени Спорт

Инж. Емануил Манолов откри комбинирана спортна площадка в стадион „Ганчо Панов“ в Павликени

  20.09.2023 16:25
Инж. Емануил Манолов откри комбинирана спортна площадка в стадион „Ганчо Панов“ в Павликени

Комбинирана спортна площадка с игрища за баскетбол и волейбол и писта за дълъг скок беше открита на стадион „Ганчо Панов“ в Павликени”. Проектът за ремонт на площадката е финансиран от Министерство на младежта и спорта с безвъзмездна финансова помощ в размер на 367 113,76 лв. лв. с ДДС.

Лентата на обекта прерязаха кметът на община Павликени инж. Емануил Манолов, почетния гражданин на Павликени и бивш служебен министър на спорта Весела Лечева, председателят на Българската федерация по баскетбол Георги Глушков и представителят на фирмата-изпълнител на строителните работи Пламен Трифонов.

„Обектът е с изключително важно значение за развитието на масовия спорт и физическата култура в град Павликени. Своеобразният мини спортен комплекс дава нови възможности на състезатели от всички възрасти да подобряват своите постижения“, каза в словото си кметът инж. Манолов, който не скри радостта си от приключването на поредния важен проект в общината. Той подчерта, че колективните спортове формират важни качества у състезателите - борбеност, концентрация, воля, умения за екипна работа - все качества, които ще трябват на младежите в тяхното израстване. "Пожелавам на това игрище всеки ден да има много трениращи състезатели. Да има публика, която да ви подкрепя", каза кметът.

Инж. Манолов обяви новината, че вече е готов проектът за изграждането на цялостната писта и е входиран в Министерството на младежта и спорта. Проектира се и козирка на сектор А.

„Благодарности към кмета на община Павликени за това, че прояви своята активност и загриженост за състоянието на спортната инфраструктура в Павликени и входира този проект, който вече е изпълнен. Надявам се този нов спортен комплекс да даде много възможности за бъдещи изяви на вашите деца. Сред вас се крият бъдещите шампиони и имате нагледен пример как може от едно малко село като Върбовка да станеш първия български представител в НБА – това е баскетболистът Георги Глушков. Вие можете да постигнете мечтите си!“, каза Весела Лечева.

„Щастлив съм да видя това съоръжение, което е направено за рекордно кратък срок. Това сериозно постижение ни показва, че кметът има отношение към спорта и към всички млади хора. Заедно със своите треньори младите хора могат да постигнат много. Аз съм един от примерите“, каза Георги Глушков.

С реализирането на предвидените дейности по проекта комбинираната спортна площадка се превърна в атрактивна и модерна придобивка за провеждане на спортни мероприятия.  Създадени са условия за мотивация  на ученици, които участват в спортно-състезателна дейност, както и оптимални условия за системни занимания със спорт и възможности за спортни изяви.

Изпълнител на строително-монтажните дейности е фирма „Алтрам" ЕООД - Карлово с управител Ради Стоянов.

Фирма „План Консепт” ЕООД – София с управител арх. Младен Христов е автор на проекта.

Мажоретките от СУ "Бачо Киро" с ръководител Галя Георгиева откриха събитието със свой танц.

Децата от Баскетболен клуб "Росица - Павликени" с треньори Мария Маринова, Стефан Стефанов и Иван Чорбаджиев първи тестваха новия терен с демонстрационен мач между отборите на момчетата и момичетата. Състезателките Стефания Димитрова и Моника Василева от Спортен клуб по лека атлетика "Йордан Петров - Графа" с треньори Мая Илиева, Десислава Божанова и Калин Великов показаха дълъг скок.

Георги Глушков подари на младите баскетболисти 12 топки. 


Ключови думи
инж. Емануил Манолов