Понеделник, 13 Мар 2023
            
Общество Павликени

Инж. Емануил Манолов даде начало на рехабилитацията на междублоково пространство в град Павликени

  12.12.2022 16:36
Инж. Емануил Манолов даде начало на рехабилитацията на междублоково пространство в град Павликени

Нова спортна и детска площадка ще облагороди междублоково пространство в град Павликени. Първа копка от рехабилитацията на съществуващата обществена зона за отдих направиха кметът на община Павликени инж. Емануил Манолов, областният управител инж. Георги Гугучков, директорът на Областна дирекция „Държавен фонд „Земеделие” - Разплащателна агенция Цветан Иванов и управителят на фирмата-изпълнител на строителните дейности Кристиян Дешков.

Зоната за отдих със спортни детски площадки е разположена във вътрешното квартално парково пространство между улиците „Св.Св. Кирил и Методий“ и „Дондуков“ в кв.65 в Павликени; квартал с висока концентрация на жилища и живущи. Проектът за рехабилитация на пространството е финансиран по Програма за развитие на селските райони 2014-2020 г. чрез Подкрепа за местно развитие по LEADER, по процедура на Местна инициативна група „Павликени - Полски Тръмбеш“, мярка МИГ 7.2. „Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура”.

Средствата за реализиране на проекта възлизат общо на 195 275 лв. с ДДС, като съфинансирането от бюджета на Община Павликени е в размер на 97 053 лева.  

Предвижда се изграждането на съвременно и безопасно мултифункционално игрище с изкуствена тревна настилка за волейбол и футбол на малки вратички и разширяване на съществуващата детска площадка. Игрището ще бъде обезопасено с нова висока ограда, изградена от метални стълбове и прозирна мрежа. На детската площадка ще се монтират нови детски съоръжения. Ще се изградят нови алеи в обхвата на обекта и ще бъдат осигурени осветление и пейки за отдих.

Срокът за изпълнение на обекта е 90 календарни дни.

„От поне 7-8 години живущите в района желаят тази площадка. В най-скоро време това пространство ще бъде огласено от детски смях, а възрастни хора ще отдъхват в зоната за отдих. Убеден съм в това, защото подобни площадки, които изградихме в други части на града веднага станаха любимо място за живущите в съседство с тях“, каза в словото си инж. Манолов. Той благодари за финансирането, осигурено чрез Местната инициативна група „Павликени – Полски Тръмбеш“ и посочи значението на МИГ като мощен местен инструмент за развитие на нашите населени места, за подпомагане на малкия и среден бизнес, на земеделци и животновъди.

За изпълнител на строително-монтажните дейности е избрана фирма „Геоплан Кънстракшън“ ЕООД гр. Велико Търново с управител Кристиян Дешков. Строителен надзор на обекта ще осъществява фирма „Минерва - КЛ” ЕООД гр. Велико Търново с управител Анелия Чакърова. Фирма „Проект Плюс” ООД, гр. Велико Търново с управител арх. Цветелин Радев, автор на проекта, ще осъществява авторския надзор по изпълнението му.

С реализацията на дейностите по проекта междублоковото пространство ще бъде облагородено; ще се подобрят качеството и условията на живот на населението в Павликени чрез изграждане на спортна инфраструктура, ще се увеличат местата, където може да се спортува и хората да прекарват пълноценно свободното си време. Ще се осигури възможност на жителите и гостите на Павликени за спорт, пълноценен отдих и развлечения на открито.

Сред гостите бяха и председателят на Общински съвет – Павликени Христо Кавалски, заместник-кметовете на Община Павликени инж. Албена Петрова и инж. Анастасия Вачева и представители на Общинска администрация. Водосвет отслужи протойерей Димитър.


Ключови думи
инж. Емануил Манолов
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати