Понеделник, 29 Апр 2024
            
Горна Оряховица Други

Благотворително шоу в стил „Великият Гетсби“ събира средства за 4-годишната Ани от Правда

  06.03.2024 10:48
Благотворително шоу в стил „Великият Гетсби“ събира средства за 4-годишната Ани от Правда

Непознато досега в региона шоу ще възроди блясъка и виталността на 20-те години на миналия век. Пера, пайети, папионки, екстравагантни шапки и много танци и добро настроение – това обещават организаторите на събитието от женско благотворително дружество „Св. Мина” в атракцион „Калоянова крепост“ на 16 март. Ако някой се колебае за стайлинга, може да се допита до любимата книга от това време – „Великият Гетсби“ на Франсис Скот Фицджералд или пък някоя от нейните екранизации.

Духът на „Великият Гетсби“ ще бъде пресъздаден с благотворителна цел, за да се подкрепи рехабилитацията на 4-годишната Анита Петрова от Правда. Детето е родено с детска церебрална парализа и придружаващо заболяване епилепсия. В края на миналата година му бе направена успешна интервенция в Турция на тазобедрените стави. След премахване на гипсовото корито, Ани ще се нуждае от засилени рехабилитации за дълъг период от време в Турция. Нужната сума за предстоящите интервенции и рехабилитации е 20 000 лв. За да се подкрепи семейството, Женско благотворително дружество „Свети Мина“ организира поредица от събития, част от които е бляскавото шоу в стил 20-те години на XX век.

Събитието, което ще е смесица от парти и спектакъл е на 16 март (събота) от 19 часа. Неслучайно е в навечерието на Сирни Заговезни, когато оживяват и българските карнавални традиции. Дрескодът е пожелателен и всъщност е доста свободен. Каквото и да облечете, със сигурност ще ви посрещне атмосферата от вероятно най-доброто време за Европа – когато тъкмо се е освободила от ужаса на една война и граби с пълни шепи от живота преди следващата.

Гост и водещ на шоуто ще бъде Мая Бежанска. В програмата ще се включат саксфонистът Милен Стойков, диджей Джубар, Boriana Dance и „Вирджиния балет”. Специалната част от вечерта ще бъде търг, в който гостите ще могат да наддават за интересни предмети с художествена или антикварна стойност. Водещ на наддаването ще е Иван Момъков, който има богат опит с благотворителните търгове на „Ротари“.

Цената на куверт с вечеря е 120 лв. Ако искате да подкрепите каузата, но нямате възможност да присъствате, можете да закупите куверт за 60 лв. Резервация на 0878392813.

Всички средства са за Ани, за да има тя възможност за по-самостоятелен живот.

сн. Кадър от филма "Великият Гетсби"


Ключови думи
Великият Гетсби Горна Оряховица дружество Св. Мина