Четвъртък, 09 Май 2024
            
Горна Оряховица Спорт

Любен Перчински донесе първия златен медал за горнооряховските щанги

  27.04.2024 11:47
Любен Перчински донесе първия златен медал за горнооряховските щанги

Най-новият спортен клуб в Горна Оряховица – „Локомотив XXI”, който ще развива вдигане на тежести, вече има в актива си първи златен медал. Донесе се го треньорът в клуба Любен Перчински от международен турнир за ветерани в Дуръс, Албания.

Любен направи шест успешни опита в най-тежката категория и постигна 117 кг в изхвърляне и 140 кг в изтласкване. С двубой от 257 кг той спечели златния медал.

Състезанието в Албания е подготовка за Европейското по вдигане на тежести за ветерани, което ще се проведе в Норвегия в края на юни. Любен има бронзов медал от миналото първенство и тази година се цели в златото.

„Локомотив XXI” е в подготовка за лицензиране от Федерацията по вдигане на тежести. Последната стъпка е да сключи договор за наем на помещение, за да получи лиценз. Това може да стане, ако на следващата сесия общинските съветници одобрят предложението да се предостави помещение на новия клуб.

Имаме пълното съдействие от страна на Федерацията, обещали са да ни помогнат с оборудване, след като осигурим помещение за тренировки. Вече тренираме с няколко момчета и едно момиче от Първомайци. Има много запитвания и от Горна Оряховица. Надявам се до Републиканското наесен да сме картотекирали и състезатели, коментира създателят на клуба Евгени Бузов. Двамата с Любен Перчински, който е родом от Видин, но живее в Първомайци, възродиха вдигането на тежести в Горна Оряховица след повече от 30 години прекъсване.


Ключови думи
Горна Оряховица вдигане на тежести Любен Перчински
Последни
Седмицата
Анкета