Четвъртък, 02 Май 2024
            
Горна Оряховица Други

Горнооряховският младежки парламент представя резултатите от проекта SUPERHEROS

  25.02.2024 10:17
Горнооряховският младежки парламент представя резултатите от проекта SUPERHEROS

Представители на Горнооряховски младежки парламент взеха участие в заключителната конференция на проекта SUPERHEROS, която се проведе на 22 и 23 февруари в град Видин.

„Младежите от нашата организация обмениха опит, както и успяха да набележат важни за нашия град проблеми относно целите за устойчиво развитие. Договорът за сътрудничество с Професионална гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“ - Видин, който горнооряховската организация подписа в края на миналата година, изгради стабилно партньорство. То даде резултат и в проекта“, разказват представители на Младежкия парламент.

SUPERHEROES е програма, която има за цел да повиши знанията на младежите по екологични и социални въпроси. Проектът е насочен към учители и ученици от 12 до 16 години. Програмата SUPERHEROES предоставя на младите уменията и знанията, от които се нуждаят, за да станат проактивни носители на промяната в свят, в който решаването на екологични и социални проблеми е от изключителна важност. Чрез тези уроци учениците ще придобият по-задълбочено разбиране на глобалните предизвикателства и ще развият увереност и креативност, за да допринесат за по-устойчиво бъдеще.

Резултатите от програма са вече налице - изготвена е методика, която помага на учителите да запознаят и запалят интересите на учениците с Целите за устойчиво развитие. Електронната книга, която служи като наръчник за прилагането на методологията, показва какви са целите за устойчиво развитие и на младежите от другите страни, участващи по проекта. „Местни SDG (цели за устойчиво развитие) предизвикателства под международен микроскоп” е двугодишен проект, финансиран от Еразъм+ - сътрудничество, включващо шест партньори в четири държави - Латвия, България, Испания и Холандия.

Присъединете се към нас в това образователно пътешествие, докато отключваме потенциала на нашите бъдещи супергерои! Welcome SUPERHEROES (localsuperheroes.eu), кани Горнооряховският младежки парламент.


Ключови думи
Горнооряховски младежки парламент