Сряда, 05 Юли 2023
            
Горна Оряховица Общество

След 2 г. прекъсване, Горна Оряховица отново посреща млади хора от страната за ХІV Национална младежка среща

  05.04.2023 15:41
След 2 г. прекъсване, Горна Оряховица отново посреща млади хора от страната за ХІV Национална младежка среща

След две години прекъсване заради пандемията, Горна Оряховица отново ще бъде домакин на Национална младежка среща. 14-то издание на форума ще се проведе от 7 до 9 април и ще премине под мотото „С крачка в бъдещето“.
Срещата се организира от Горнооряховски младежки парламент съвместно с Община Горна Оряховица и е под патронажа на еврокомисаря Мария Габриел и евродепутата Ева Майдел.
Националната среща в Горна Оряховица е поредна стъпка за продължаване на започнатия диалог между младежта, местната и централната власти за ролята и мястото на младото поколение в изграждането на просперираща България, в рамките на обединена Европа. Гостите от страната ще бъдат приветствани от кмета на Община Горна Оряховица инж. Добромир Добрев, който ще има честта да открие ХІV Национална младежка среща.
В продължение на три дни участниците ще имат възможност да споделят и обменят опит не само с домакините, но и с представителите на различни неправителствени организации.
Основна тема по време на форума ще бъде мястото на младите хора в съвременния свят, тяхната активност и доброволческа работа в името на собственото им бъдеще. Сред основните акценти са здравословният начин на живот, превенцията на различни зависимости и борба с агресията, използване на дигитални технологии и предпазване от фалшиви новини.
Участниците ще обсъдят конкретни действия за развитие и активиране на младежкия граждански сектор с предоставените от Европейския съюз възможности. Гостите ще могат да изразяват мнения и да дават идеи към кои приоритетни области трябва да бъде насочена работата им като доброволци, както и кои действия са ефективни.
Важна част през трите дни на форума ще бъдат интересни и атрактивни ателиета, в които всеки от младежите ще има възможност да участва и да придобие нови умения. Ателиетата ще бъдат включени в различни интерактивни задачи за участниците, чрез които ще се покаже как дигиталните технологии могат да участват в ежедневието ни.


Ключови думи
Горнооряховски младежки парламент
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати