Сряда, 28 Сеп 2022
            
Горна Оряховица Други

Доброволци от Младежкия парламент четат нови книжки в детски градини в Горна Оряховица

  29.03.2022 09:45
Доброволци от Младежкия парламент четат нови книжки в детски градини в Горна Оряховица

Горнооряховският младежки парламент започна целенасочена дейност в детските градини за насърчаване на четенето. Това което ни е давало спокойствие и продължава да ни вдъхва увереност за всичко, което правим, е мотивация, която е основана изцяло на вярата ни в доброто. Макар да звучи като клише, това е самата истина, защото никога не създаваме просто само кампания и не мислим какви ползи ще ни донесе. Винаги изхождаме от това какво разбираме, че е полезно за децата, от какво имат нужда и какво би ги обогатило, защото те са утрешните ни заместници в обществото, казват младежите, включили се в кампанията.

Проектът подкрепя активното гражданско участие по теми от общоевропейски интерес.

Една от дейностите по кампанията за насърчаване на четенето е четене на новоиздадени детски книги на децата в детските градини от доброволци на Младежкия парламент. Идеята е да се създаде читателски интерес у малчуганите.

Екипи от по двама доброволци на организацията ще посетят групите в ДГ „Здравец” и ДГ „Елена Грънчарова”, а през април ще бъдат и в други детски градини.

Децата са такива, каквито сме и ние самите. Това е нормално, защото децата се адаптират към нашият свят. Нормално е, ако възрастните пренебрегват духовната страна на живота и се фокусират предимно върху материалното, децата да правят същото. В този ред на мисли, децата следват възрастните и техния живот. Важно е да се обръща внимание на ценностите, на тези важни съставни части от нас и от нашия живот, които стоят извън материята, споделят младежите.

Идеята е подкрепена от Вал Стоева - създател на „Бисерче вълшебно“ и от Детски книги/Detskiknigi.com и ще продължи и през април. Доброволците на Младежкия парламент са отворени и за други предложения.


Ключови думи
Горнооряховски младежки парламент четене детски градини
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати