Неделя, 05 Мар 2023
            
Горна Оряховица Общество

Младежкият парламент в Горна Оряховица кани дарители на кафе с кауза

  04.12.2022 10:29
Младежкият парламент в Горна Оряховица кани дарители на кафе с кауза

Горнооряховският младежки парламент се присъединява към инициатива в подкрепа на децата на България. Младежите от Горна Оряховица стават „посланици на доброто“ на Националната мрежа за децата. Идеята е да се разпространи информация за работата на Националната мрежа, да се подтикнат хората да участват в нейните каузи и да станат дарители.

На 17 декември младите хора канят представители на бизнеса и институциите в Горна Оряховица на кафе с кауза. Поканите ще бъдат разнесени лично, като на всеки получател ще се обясни смисълът от евентуалната му подкрепа за Националната мрежа за децата.

С наближаване на коледните и новогодишни празници много хора се стремят да помогнат на всички около себе си да имат едни прекрасни и весели празнични дни. Точно в тези дни се правят и най-много дарителски жестове. Бихме искали да обърнем внимание на повече хора към работата на Националната мрежа за децата и какво прави тя, за да можем да живеем в едно по-добро бъдеще. Искаме да подканим приятели, партньори, близки и роднини да застанат зад каузите на мрежата и да станат дарители. Затова и организираме нашето „кафе с кауза“, обясняват младите хора от Горнооряховския младежки парламент.

Помогни ни, за да помагаме на децата! Това е каузата на Националната мрежа за децата, зад която застават горнооряховските младежи

Има поне 5 причини да даряваш 5 лв. месечно на Национална мрежа за децата. 5 причини защо с теб трябва да се борим за децата на България:

– 400 000 деца в България живеят в риск от бедност. Едно от три деца няма подходящи за сезона обувки (няма обувки за дъжда и студеното време), не може да спортува, няма книги и учебници;

– България е с най-високи нива на детска смъртност в ЕС;
– България е единствената страна в ЕС без Национална детска болница;
– 46% от 15-годишните ученици са функционално неграмотни;
– 1400 деца всяка година стават жертва на престъпления.

Вече много хора ни подкрепят, но имаме нужда и от теб и твоето голямо СЪРЦЕ

Национална мрежа за децата е обединение на 140 организации и граждани, които работят в полза на децата. Нашите над 10 хиляди специалисти помагат на повече от 140 хиляди деца и над 76 хиляди семейства годишно.

Дарението се извършва, чрез сайта на НМД https://nmd.bg/dari/ с iCard.

Ние заедно с Мрежата за деца вярваме, че всички политики и практики, които засягат пряко или косвено децата, следва да се изготвят, прилагат и наблюдават, като се взема предвид принципът за висшия интерес на децата и с активното участие на самите деца и младежи, смятат активните момчета и момичета от Горна Оряховица.


Ключови думи
Горнооряховски младежки парламент кафе с кауза
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати