Понеделник, 29 Апр 2024
            
Горна Оряховица Спорт

„Локо“ спечели битката за върха в Северозападна трета лига и вече трябва сериозно да мисли за Втора лига

  24.02.2024 17:23
„Локо“ спечели битката за върха в Северозападна трета лига и вече трябва сериозно да мисли за Втора лига

„Локомотив“ стартира с победа 1:0 пролетния дял от първенството на Северозападна трета лига и продължава да е без загуба в шампионата.

15-та победа беше решителна, защото дойде при гостуването на „Академик“ в Свищов. Студентите на практика са единствените конкуренти на „Локо“ за първото място и срещата между тях беше не само битка за върха, но и битка за завръщане в професионалния футбол.

Домакините се бяха постарали да превърнат дербито в истински футболен празник с шествие на феновете, томбола с награди и приповдигнато настроение на иначе потресаващо лошия стадион. От своя страна и феновете на „Локо“ организираха достоен отговор и десетки в черно-бяло даваха кураж на своите.

Двата отбора се постараха да зарадват привържениците си и поддържаха интригата. Единственият гол падна в 57-та минута и бе дело на Даниел Виктор Кънчев.

След този мач разликата между двата отбора вече е 9 точки. От тук насетне „Локомотив“ трудно може да бъде спрян при завръщането си във Втора лига, ако сам себе си не саботира.

„Локомотив“ започна с Венцислав Димитров, Милен Савов, Ивайло Тодоров (к), Мариян Иванов, Кристиян Райчев, Кристиян Кънчев, Даниел-Виктор Кънчев, Янислав Цачев, Ростислав Данчев, Георги Колев.

Резерви: Цветомир Иванов, Красен Трифонов, Николай Иванов, Христо Марков, Димитър Байдаков, Али Ахмед, Кристиян Дечев, Явор Генчев, Божидар Сидеров.


Ключови думи
Локомотив Академик Свищов Горна Оряховица