Неделя, 28 Апр 2024
            
Други Лясковец

С концерт „Аз обичам България“ и поклонение посрещат Трети март в Лясковец

  23.02.2024 09:28
С концерт „Аз обичам България“ и поклонение посрещат Трети март в Лясковец

Празнични прояви, посветени на 146 години от Освобождението на България, организират Община Лясковец, читалище „Напредък-1870“ и НУ „Цани Гинчев“.

По повод Трети март – национален празник на България, са организирани тържествен концерт „Аз обичам България“ и общоградски ритуал-поклонение. Концертът под наслов „Аз обичам България“ ще се състои на 29 февруари от 17:30 часа на сцената на лясковското читалище „Напредък-1870“. Събитието е част от дейностите по националната програма на Министерството на образованието и науката „Заедно в изкуствата и в спорта“ и представя иновациите в НУ „Цани Гинчев“, град Лясковец.

В концертната програма, посветена тематично на Трети март и любовта към родината, фолклора и народните обичаи, участие ще вземат иновативните клубове за личностно развитие при училище „Цани Гинчев“. Специални гости на училището домакин с участие в концерта ще са и бъдещите първокласници – децата от подготвителните групи на трите детски градини „Пчелица“, „Радост“ и „Славейче“. В празничната изява ще се включат и ТС „Лудо младо“ и Школа за народни инструменти „Потомци“ при НЧ „Напредък-1870“, гр. Лясковец, както и горнооряховската Музикална школа „Мамма мия“ и VII ученически гвардейски отряд при СУ „Вичо Грънчаров“.

Ритуалното честване в самия празничен ден Трети март ще започне в 11:00 часа на централния площад „Възраждане“ с химна на България и с благодарствен молебен. На Паметника на загиналите във войните лясковчани слово ще произнесе кметът на Община Лясковец Васил Христов, след което в знак на признателност към падналите в освободителните борби воини и герои ще бъдат поднесени венци и цветя.


Ключови думи
3 март Лясковец