Събота, 27 Апр 2024
            
Горна Оряховица Крими

Бивш възпитаник на СУПЦ отново заплаши Община Горна Оряховица с бомба

  13.02.2024 11:01
Бивш възпитаник на СУПЦ отново заплаши Община Горна Оряховица с бомба

Полицията в Стара Загора задържа 31-годишен мъж за подаване на фалшив сигнал за поставено взривно устройство в сградата на Община Горна Оряховица.

Сигналът е подаден на тел. 112 сутринта на 10 февруари (събота). Последвалата проверка в сградата не е установила наличие на бомба.

Локализирането на сигнала устаноли, че идва от стационарен телефон в квартал „Три чучура – център” в Стара Загора. Мнимият бомбаджия бързо е задържан и е привлечен от Районната прокуратура в Стара Загора като обвиняем по 326, ал. 1 от Наказателния кодекс. На същата дата му е предявено обвинение и е задържан за срок до 72 часа с постановление на дежурен прокурор.

По информация от Прокуратурата в Стара Загора С.Н. е с неприключило съдебно производство за същото по вид престъпление.

Всъщност става дума за добре известния на горнооряховската полиция Сержин, който не пропуска година без да се вживее в ролята на бомбаджия. Младият мъж е бивш възпитаник на СУПЦ „Елена Грънчарова” и очевидно има „сантимент” към Горна Оряховица и най-вече към Общината. Първият му фалшив сигнал е отпреди близо 10 години.

В началото на октомври 2022 г. отново имаше сигнал за бомба в Общината. Тогава дори беше настъпило объркване и от 112 бяха решили, че сигналът е за Община Стара Загора. Така в рамките на няколко часа бяха евакуирани и двете общински администрации.


Ключови думи
сигнал за бомба Община Горна Оряховица