Петък, 12 Апр 2024
            
Горна Оряховица Общество

Габриела Шилкова е новият секретар на Община Горна Оряховица

  12.01.2024 11:07
Габриела Шилкова е новият секретар на Община Горна Оряховица

33-годишната Габриела Шилкова спечели конкурса за секретар на Община Горна Оряховица и попълва управленския екип на новия кмет.

Конкурсът бе обявен в края на миналата година, след като предишният секретар Анелия Димитрова напусна и стана директор на Дома за жени с умствена изостаналост в Драганово.

Габриела Шилкова, която в момента е общински съветник, беше единственият кандидат за поста. След заемането му тя ще освободи мястото в ОбС и то ще бъде заето от Милен Маринов.

Габриела Шилкова е на 33 г., завършила е последователно „Политология“ и „Право“ във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“. От 2013 г. е член на БСП. Била е областен координатор на Младежкото БСП – Велико Търново, кандидат за народен представител и общински съветник.

Била е зам.-областен управител в екипа на инж. Георги Гугучков и шеф на Областна дирекция „Земеделие“. На последните местни избори Габриела Шилкова беше на второ място в листата на МК „БСП за България и Левицата” и стана общински съветник. Семейна, има 5-годишен син.

Заедно с нейния конкурс приключи и конкурсът за шеф на отдел „Обществени поръчки и човешки ресурси”. Единственият кандидат, който го и спечели, беше Пенка Димитрова. Тя е юрист и идва от Община Лясковец.

В момента върви конкурс и за новия отдел „Правен” в Общината.

Очакват се и още промени в ръководните позиции в общинска администрация, ако се съди по мнозинството, което бе формирано в ОбС.


Ключови думи
Габриела Шилкова секретар Община Горна Оряховица
Последни
Седмицата
Анкета