Петък, 18 Авг 2023
            
Велико Търново Други

Двамата пострадали при пожара в сградата на Община Велико Търново са в добро състояние

  19.05.2023 13:26
Двамата пострадали при пожара в сградата на Община Велико Търново са в добро състояние

След пожара в сградата на Община Велико Търново, двама от служители на „Енерго ПРО“ са в Спешното отделение на МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“. В добро състояние са, извършват се прегледи от специалисти и изследвания, информират от там.

Припомняме, че аради авария на електрическата инсталация в сградата на Община Велико Търново служителите и гражданите са евакуирани. При профилактика, извършвана от служители на „Енерго ПРО“, възниква късо съединение, а централното ел. табло се запалва. Разнеслият се силно задушлив дим налага евакуация на цялата сграда.

Веднага е подаден сигнал на тел. 112, а в рамките на броени минути пристигат три противопожарни автомобила. Екипите на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ овладяват ситуацията, а дейността им е координирана от заместник-кмета проф. Георги Камарашев и директора на службата комисар Красимир Кръстев.

Двамата служители на „Енерго про“ са обгазени при инцидента. Те са изведени незабавно от сградата на Общината и с линейка са откарани към областната болница. По последни данни състоянието им е добро.

Пламналият при късото съединение огън не се е разпространил извън пространството около централното табло. Екипи на „Енерго про“ вече работят по отстраняване на повредата. Към момента сградата на Община Велико Търново е без ток. Обсжлуването на гражданите ще бъде възобновено след отстраняването на аварията и необходимите проверки на инсталацията.


Ключови думи
пожар Община Горна Оряховица
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати