Вторник, 05 Мар 2024
            
Горна Оряховица Общество

Сградата на Община Горна Оряховица е одобрена за енергиен ремонт за 4 милиона лева

  04.12.2023 08:48
Сградата на Община Горна Оряховица е одобрена за енергиен ремонт за 4 милиона лева

Сградата на Община Горна Оряховица е сред одобрените за ремонт по програма „Подкрепа на устойчиво енергийно обновяване на публичния сграден фонд за административно обслужване, култура и спорт”, финансирана по Националния план за възстановяване и устойчивост. Одобрени са 3 639 843 лв. безвъзмездна финансова помощ, а Общината и съсобственикът, който държи магазина в северната част, ще участват с поделено самоучастие от 457 178 лв.

79 общини и държавни институции ще получат над 221 млн. лв. за саниране и внедряване на мерки за енергийна ефективност в административните си сгради в страната. Инвестицията е от Националния план за възстановяване и устойчивост и е насочена към обекти на държавните и общински администрации, Районни служби „Пожарна безопасност и защита на населението”, Районни управления към Министерството на вътрешните работи, Министерството на земеделието и храните, Министерството на здравеопазването и др. Средствата се осигуряват от Министерство на регионалното развитие и благоустройството, което е Структура за наблюдение и докладване по инвестиция „Подкрепа за обновяване на сградния фонд“ от Националния план за възстановяване и устойчивост.

По тази програма Община Горна Оряховица участва с още два проекта в направленията спорт и култура със сградите на спортна зала „Никола Петров“ и НЧ „Напредък 1869“. Двата проекта са за 4,5 млн. лв.

В частта за ремонт на административни обекти е одобрена и сградата на Община Елена, която ще получи 1 999 984 лв. и ще участва с 252 600 лв. Одобрена е и сградата на Районното управление на МВР във Велико Търново с проект за 1 927 490 лв. и 164 207 лв. самоучастие.


Ключови думи
община Горна Оряховица ремонт План за възстановяване и устойчивост
Последни
Седмицата
Анкета