Понеделник, 29 Апр 2024
            
Велико Търново Други

Психологът поет Димитър Драганов издаде психологически наръчник „Когато нямаше никого“

  29.01.2024 11:28
Психологът поет Димитър Драганов издаде психологически наръчник „Когато нямаше никого“

24-годишният психолог и поет Димитър Драганов издаде четвъртата си книга с психологическа насоченост „Когато нямаше никого“ с помощта на Издателска къща „Многоточие“ - София. Авторът, завършил специалност „Психология“ във Великотърновския университет, споделя, че „Когато нямаше никого“ е чувствително откровение, една книга, в която говори искрено за тежък личен момент, връхлетял го през изминалата 2023 година – преломен епизод от битието, който му е помогнал да преодолее себе си и да поеме по нов път. Димитър успява да завърши своето произведение за 15 дни, като се е случвало в някои от тях често да попада в т.нар. психологическо състояние на „поток“, тласкащо го към това да твори по 6 часа.

„Човек трябва да умее да поставя граници на останалите от социокултурната среда, в която функционира, както и да не се идентифицира изцяло със своите реализирани постижения. Понякога усъвършенстването може да ни доведе до личен срив и може да се наложи да се изградим отново от обзелата ни разруха. Книгата ми „Когато нямаше никого“ е личният ми пример как стремежът към прогрес може да изтощи силите ни, да ни постави в изолирана позиция спрямо динамиката на външния свят, както и да оформи мисълта по начин, по който да си мислим, че до нас няма никого и никой не може да разбере тягостното положение, в което чувстваме, че сме попаднали“, споделя Димитър Драганов.

Въпреки тъжното начало на книгата, нейният край е оптимистичен и ни напомня, че когато привидно нямаме никого, винаги имаме себе си и не бива да спираме да вярваме в силата на светлината.

Всеки, който би желал да се сдобие с психологическия наръчник, може да го направи, като изпрати съобщение на автора за получаване на уточнения за поръчка – на неговия фейсбук профил или на имейл:  [email protected].

Предстои книгата да бъде представена в различни градове на страната през идните месеци.


Ключови думи
Димитър Драганов психология книга
Последни
Седмицата
Анкета