Неделя, 28 Апр 2024
            
Горна Оряховица Други

Данила Райчева представи в Драганово дебютната си книга, с която се връща към корените

  09.03.2024 14:53
Данила Райчева представи в Драганово дебютната си книга, с която се връща към корените

Библиотеката на НЧ „Съединение 1888” в Драганово отесня от емоции, легенди, спомени за близки и далечни събития, избликнали при представянето на дебютната книга на младата писателка с драгановски корен Данила Райчева.

Сборникът „Една и съща жена” връща 30-годишната авторка в селото, откъде тръгва и нейната история. Част от разказите са вдъхновени от историите, слушани от жените в рода – всички по майчина линия са от Драганово. И неслучайно за представянето беше избран 9 март, събота – ден, посветен на мъртвите. Тази книга е поклон към вече покойните жени в семейството, оставили своя отпечатък върху Данила.

Книгата беше представена от литератора Наталия Генова. Докато течеше разговорът с гостите, вървеше и презентация със снимки от недългия, но богат на творчески събития живот на Данила, която пише стихове и разкази, но и се занимава с театър и още куп неща.

Данила Райчева е родена във Велико Търново, но е много свързана с Драганово по майчина линия. Завършила е „Английска филология” във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”. През 2022 г. завършва майсторски клас по творческо писане при Здравка Евтимова (която прави е една от рецензиите за книгата) в рамките на Националните празници на изкуствата  „Аполония”. На следващата година е стипендиант на Фондация „Елизабет Костова” отново в семинар по творческо писане в Созопол.


Ключови думи
Данила Райчева Драганово книга