Петък, 12 Апр 2024
            
Горна Оряховица Общество

Пускат отново 11 конкурса за директори на училища в областта, 4 са в Горна Оряховица

  12.01.2024 10:52
Пускат отново 11 конкурса за директори на училища в областта, 4 са в Горна Оряховица

Наново тръгват конкурсите за училищни директори в цялата страна, които близо две години бяха блокирани заради жалби срещу предишната процедура. След окончателното произнасяне на Съда, конкурсите отново са пуснати от регионалните управления на МОН на 11 януари.

За Великотърновска област се подновява търсенето на директори за 11 училища. Четири са в община Горна Оряховица - ОУ „Св. Паисий Хилендарски“, ОУ „Отец Паисий“ в Писарево, ОУ „Климент Охридски“ в Драганово и ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ в Поликраище. Останалите са Хуманитарна гимназия „Св. св. Кирил и Методий“,  ОУ „Васил Левски“ в Леденик, ОУ „Христо Ботев“ в Ресен в община Велико Търново. Начално училище „Иван Вазов“ в Царски извор, ОУ „Св. Климент Охридски“ във Виноград и СУ „Св. Климент Охридски“ в Камен в община Стражица, а в Сухиндол – за СУ „Св. Климент Охридски“.

Документи се подават до 17:30 часа на 12 февруари.

Освен заявления, кандидатите трябва да предоставят и своя концепция за развитие на съответното училище във формат PDF, в криптиран вид чрез един от следните формати: ".7z", ".zip" или ".rar".
Конкурсите ще протичат в два етапа – писмен изпит и събеседване. Кандидатите, получили минимум 30 точки на теста, ще бъдат допускани до втората част.

Тестът за писмената част и казусите за събеседването ще бъдат предоставяни от МОН.

Кандидатите ще трябва да представят и да защитят концепцията, която са подготвили, както и да отговарят на допълнителни въпроси, поставени от членовете на комисията по провеждане на конкурса.
При провеждане на етапите се осигуряват аудио-видеонаблюдение и аудио-видеозапис.

В комисията за провеждане на конкурса за заемане на длъжността „директор“ на общинско училище ще се включат трима представители на съответното регионално управление на образованието, представител на общинската администрация, определен от кмета на общината, както и представител на обществения съвет в училището, за което е обявен конкурс.

Сн. МОН


Ключови думи
директори на училища конкурси Горна Оряховица
Последни
Седмицата
Анкета