Сряда, 10 Апр 2024
            
Горна Оряховица Спорт

Девойките на „Импулс” приемат „Бдин” в отложен мач от волейболното първенство

  10.01.2024 11:28
Девойките на „Импулс” приемат „Бдин” в отложен мач от волейболното първенство

Волейболистките на „Импулс” ще изиграят първия си мач за годината на 14 януари от 13 часа в спортна зала „Никола Петров”. Гостуват момичетата от СКВ „Бдин Вида” (Видин), а мачът е дерби за временното водачество в група Е от Държавното първенство по волейбол за девойки до 19 г.

Това ще е третият опит да се изиграе тази среща, която беше отлагана на два пъти в края на миналата година. С нея приключва първата част от първенството, в което на разменено гостуване играят „Импулс” от Горна Оряховица и клубове от Видин, Враца и Плевен.

Досега възпитаничките на Йордан Ризов имат победа във Враца с 3:2 и загуба в Плевен с 1:3. Очакват се дати и за втората част от първенството. Победителят в група Е ще играе квалификации за място във финала на държавното. Вторият в класирането ще има право на предквалификационен турнир. Така че победата е важна за горнооряховските момичета и те очакват подкрепата на феновете.

ВК „Импулс” развива дамското направление във волейбола от 2012 г., а основател и старши треньор е Йордан Ризов. Негова възпитаничка е Алина Атанасова, която се състезава в Румъния. Клубът има отбори, участващи в първенствата на четири възрасти – до 13 г., до 16 г., до 18 г. и девойки до 19 г.

Първи ще подновят участието си в своето първенство 18-годишните, които на 3 февруари ще пътуват за мач във Видин.


Ключови думи
волейбол Импулс Горна Оряховица
Последни
Седмицата
Анкета