Четвъртък, 14 Мар 2024
            
Горна Оряховица Общество

Д-р Десислава Коеджикова и котаракът Борко разказаха за мисията на ветеринарите пред децата в ДГ „Детска радост” в Долна Оряховица

  14.12.2023 13:54
Д-р Десислава Коеджикова и котаракът Борко разказаха за мисията на ветеринарите пред децата в ДГ „Детска радост” в Долна Оряховица

Децата от детската градина в Долна Оряховица отбелязаха Деня на ветеринаря в компанията на д-р Десислава Коеджикова. Младата специалистка гостува на малчуганите от ДГ „Детска радост” заедно със своя домашен любимец котарака Борко. С интересна беседа опитната ветеринарка запозна децата със спецификите на професията, разказа им интересни истории от своя опит и им показа любопитни снимки от „работа на терен”.

Хлапетата бяха много нетърпеливи да се запознаят и пипнат четириногия си гостенин, чийто живот Деси спасява наскоро. Тя разказа, че котето е намерено ранено, блъснато от кола. След редица манипулации тя успява да излекува Борко и той вече е част от нейното семейство.

На финала д-р Коеджикова попита колко от децата искат да станат ветеринари и видя море от вдигнати детски ръце.

„Да лекуваш и се грижиш за животни не е лесна професия, но е най-благородната. Ветеринарството е моя мисия, моят живот. Ще се радвам, ако много от вас последват моя професионален път. Най-важното е да обичаш животните - всичко друго се научава”, окуражи децата ветеринарната лекарка.

В края на срещата тя зарадва малчуганите с индивидуални подаръчета - различни гумени животни. От ДГ „Детска радост” благодариха на своята гостенка за полезния и вълнуващ урок по ветеринарство, като й пожелаха следващия път те да гостуват в клиниката, за която Деси мечтае.

Десислава Коеджикова е завършила ветеринарна медицина в Тракийския университет. Тя има дългогодишен опит като ветеринар във ферма с едър добитък в с. Поликраище. В момента е ветеринарен лекар и инспектор по биологично пчеларство. След ветеринарството голяма страст на Деси са народните танци. Вече повече от 20 години тя е отдадена на българския фолклор и в момента е танцьорка в ансамбъл „Сидер войвода”. В малкото свободно време ветеринарката спортува и участва в екстремни маратони.

Сега Деси работи усърдно за осъществяването на отдавнашна мечта - отваряне на клиника с аптека в родния Лясковец, където освен лекарства ще предлага и медицински грижи за своите четириноги пациенти.


Ключови думи
д-р Десислава Коеджикова ветеринар ДГ "Детска радост" Долна Оряховица
Последни
Седмицата
Анкета