Понеделник, 11 Мар 2024
            
Горна Оряховица Общество

В Долна Оряховица сами изработиха украсата и окичиха новото си коледно дърво

  10.12.2023 09:14
В Долна Оряховица сами изработиха украсата и окичиха новото си коледно дърво

Коледната работилница в Долна Оряховица събра много деца и техните родители на 9 декември и само за няколко часа те изработиха украсата и окичиха новото си коледно дърво. Миналата седмица Горското стопанство в Горна Оряховица подари на долнооряховчани близо 5-метрово дърво и то е засадено на площад „България“. За да го украсят работиха всички в коледната работилница.

Идеята за Коледната работилница е на Младежката организация „За добро“ и е подкрепена от Кметството и Община Горна Оряховица. Събитието е част от културния календар на Общината и тя помогна с материали за изработване на украсата.

Самото майсторене трябваше да е на площада, но заради студа, доброволците се приютиха в Читалището. Това ни най-малко не попречи на всички да се забавляват, създавайки всякакви коледни красоти. Получиха насърчението и на кмета Николай Рашков, който се отбил да види какво е това Коледна работилница.

В края на деня всички заедно украсиха коледното дърво, кметът на Долна Оряховица Веско Ирибаджаков имаше задачата да е на стълбата за по-високите клони и сложи финал на украсата със звездата на върха. Вечерта първото коледно дърво в Долна Оряховица грейна в цялата си прелест.

Следващата седмица ще бъде и официалното запалване на коледните светлини във втория град на общината. На 22 и 23 декември пък на площад „България“ се организира Коледен базар, на който ще има ръчно изработени сувенири, плетива, играчки, лакомства и напитки.


Ключови думи
Коледна работилница Долна Оряховица
Последни
Седмицата
Анкета