Вторник, 20 Фев 2024
            
Горна Оряховица Други

Няма нищо по-хубаво от това в една община да има здрави и дълголетни семейства, каза Николай Рашков на „златните” двойки в Долна Оряховица и Първомайци

  21.11.2023 14:58
Няма нищо по-хубаво от това в една община да има здрави и дълголетни семейства, каза Николай Рашков на „златните” двойки в Долна Оряховица и Първомайци

В Деня на Християнското семейство кметът Рашков стана съпричастен и с емоцията на юбилярите от Първомайци и Долна Оряховица.

Четири са семействата в Първомайци, които тази година честват „златна“ сватба, 50-годишен юбилей отбелязва и местният управник Ясен Янков. Все по хубави поводи да се събират, да се радват на внуци и правнуци и да вярват в доброто, пожела на всички празнуващи кметът Рашков. Деца от Първомайци поздравиха събралите се в пенсионерския клуб с танци, песни и стихчета, посветени на семейството.

Две „златните“ двойки от Долна Оряховица присъстваха на организираното от пенсионерски клуб „Надежда“ тържество. Общо 8 семействата от града имат зад гърба си 50 години семеен живот. Здраве и дълголетие, пожела кметът Николай Рашков, който отново засвидетелства огромното си уважение към хората със сребърни коси, отдали труда и уменията си на държавата и на родните си места.

Той сподели, че с голямо желание продължава традицията по съвместно отбелязване на „златните“ сватби, която е била започната преди близо 20 години в Горна Оряховица.

Няма нищо по-хубаво от това в една община да има здрави, дълголетни семейства, които да възпитават младите на уважение, честност и съпричастност, категоричен е Рашков.

По-рано днес той участва и в церемонията по повтаряне на брачните обеди на 14 „златни” двойки в Ритуалната зала в Горна Оряховица.


Ключови думи
Долна Оряховица Първомайци златни сватби
Последни
Седмицата
Анкета