Вторник, 20 Фев 2024
            
Горна Оряховица Други

Осмокласници оставиха послания срещу насилието след инициативата „Поговори с приятел” в Горна Оряховица

  21.11.2023 14:50
Осмокласници оставиха послания срещу насилието след инициативата „Поговори с приятел” в Горна Оряховица

Осмокласници от ПГЖПТ „Н. Й. Вапцаров”, ПГЛПИ „Атанас Буров”, ПТГ „Васил Левски” и СУ „Вичо Грънчаров” участваха в инициативата „Поговори с приятел”, организирана от Младежкия дом в партньорство с Дирекция „Социално подпомагане” и Сдружение „Център Мария” в Горна Оряховица по повод 19 ноември - Световния ден за борба с насилието над деца.

Осмокласниците гледаха норвежкия филм „Ядосаният човек” и обсъдиха ролите на героите и техните действия, запознаха се с основните форми на насилие, работата на психолога и социалния работник. В дискусията участваха Вера Бонева - психолог в Отдел „Закрила на детето”, Настя Любенова - социален работник в Отдел „Закрила на детето” и Людмила Цветанова - управител на Сдружение „Център Мария”.

В събитието се включиха и инж. Петя Богданова - директор Общинско предпирятие „Младежки дейности, спортни имоти и прояви”, Силвия Василева - старши експерт „Култура и младежки политики”, Паша Димитрова - старши специалист „Образование и култура” и Ивелина Върбанова - специалист „Образование” в Община Горна Оряховица.

За финал всички заедно оставиха своите послания срещу насилието във всичките му форми.


Ключови думи
Поговори с приятел Младежки дом Горна Оряховица
Последни
Седмицата
Анкета