Вторник, 20 Фев 2024
            
Горна Оряховица Общество

14 двойки от Горна Оряховица отпразнуваха заедно половинвековен брачен живот

  21.11.2023 13:48
14 двойки от Горна Оряховица отпразнуваха заедно половинвековен брачен живот

14 семейни двойки повториха брачните си обети половин век след сватбеното си тържество в Горна Оряховица. Тяхната отдаденост един на друг просълзи кмета Николай Рашков, а след неговото приветствие всички в Ритуалната зала бършеха сълзи, разменяйки поздрави и букети.

През 1973 г. в Горнооряховска община са сключени 75 брака, от които над 50 в общинския център. 14 от създадените тогава семейства повториха сватбената си церемония в Деня на християнското семейство през 2023 г. Ритуалът отново завърши с „горчиво”, както и преди 50 години.

Бракосъчетанието ни беше в стария съвет, тази сграда тогава се строеше, а след две години тук беше кръщенето на дъщеря ни, спомни се едно от „златните” семейства.

Вие сте от поколението, което съгради Горна Оряховица като силен индустриален център. Точно преди 50 години градът ни кипеше от строителство, а ние, тогавашните хлапета, играехме по строежите. Прекланям се пред вашия достоен живот, желая ви да запазите любовта си един към друг и да се радвате на внуци и правнуци. Аз ви обещавам, че Горна Оряховица отново ще стане този град, който вие построихте на времето и за който сте мечтали, поздрави ги Николай Рашков, без да крие своето вълнение и сълзи.

Кметът връчи поздравителен адрес и удостоверение за повторния брачен обет на мъжете и букет за дамите от 14-те двойки. Малко по-късно в ресторант „Тиролия” бяха вдигнати и празнични наздравици за началото на втория половин век от съвместния им живот.


Ключови думи
златни сватби Горна Оряховица
Последни
Седмицата
Анкета