Сряда, 14 Фев 2024
            
Велико Търново Други

Hай-голямото крило на Блок 3 на общежитията на ВТУ е готово да посрещне първите студенти

  15.11.2023 10:09
Hай-голямото крило на Блок 3 на общежитията на ВТУ е готово да посрещне първите студенти

Hай-голямото крило на Блок 3 на Студентските общежития към Великотърновския университет вече е готово да посрещне първите 230 студенти в средата на следващата седмица. Ректорът на Университета проф. д-р Димитър Димитров направи пълна инспекция на изцяло ремонтираните стаи от сектор „В“, които са с нови мебели – легла, бюра, столове, шкафове и гардероби, бани и тоалетни. Подменен е водопроводът, поставена е топло - и хидроизолация, нова дограма, нова обшивка на покрива, а блокът е изцяло газифициран. Блокът разполага с модерно перално помещение, безплатен WiFi в общите части, а във всяка една от стаите има прекарани кабели за високоскоростен интернет и телевизия.

Очаква се ремонтните дейности в секторите „А“ и „Б“ да приключат до началото на март 2024 г., когато ще бъде пуснат в експлоатация и Студентския стол към тях. Паркингът пред Общежитията ще бъде изцяло преасфалтиран, ще бъдат засети дръвчета, храсти и райграс, както и ще бъдат поставени нови пейки за студентите.

Смело можем да кажем, че Великотърновският университет разполага с най-модерните общежития в България. Благодарим на НПСС за оказаната подкрепа, посочват от ВТУ.


Ключови думи
общежития ВТУ
Последни
Седмицата
Анкета