Понеделник, 05 Фев 2024
            
Велико Търново Общество

ВТУ задълбочава отношенията си с университета в Ал Мансура

  06.11.2023 15:57
ВТУ задълбочава отношенията си с университета в Ал Мансура

Ректорът проф. д-р Димитър Димитров посрещна делегация от Университета в Ал Мансура, АР Египет, която е на петдневно посещение във Великотърновския университет.

Гостите са в университета по линия на програма „Еразъм+“, като в периода 6–10 ноември 2023 г. пред студенти и преподаватели ще изнесат поредица от лекции на английски език в областта на историята, социологията и арабския език.

В делегацията влизат проф. Махмуд Алгиеди - декан на Филологическия факултет, доц. д-р Насрин Садек - преподавател по социология, д-р Карим Абдалгани-  преподавател по история.

„Изключително се радвам да видя толкова много приятели от Египет във Великотърновския университет. Посещението ви е знак, че отношенията между двата университета се задълбочава. Пожелавам ви приятен престой в красивия ни град и в прекрасния ни университет“, каза в приветствието си ректорът.

На срещата присъстваха заместник-ректорът по международната дейност доц. д-р Анна Иванова, проф. д.ик.н. Карим Наама - преподавател в Стопанския факултет.

След срещата гостите от Египет се видяха и със заместник-ректора по учебната дейност проф. д-р Христо Бонджолов.

Към днешна дата във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ се обучават 4 студенти от Египет.


Ключови думи
ВТУ
Последни
Седмицата
Анкета