Вторник, 13 Фев 2024
            
Горна Оряховица Общество

Кметът на Горна Оряховица Николай Рашков: До една година общината ще бъде финансово стабилна

  14.11.2023 09:37
Кметът на Горна Оряховица Николай Рашков: До една година общината ще бъде финансово стабилна

От днес нататък Общината започва да работи на пълни обороти, очакванията са много големи и ние ще ги оправдаем. Това заяви кметът на Горна Оряховица Николай Рашков в понеделник, по време на първата си оперативна работна среща с ръководители на отдели и експерти от общинската администрация.

„Уважавам това, което досега сте се опитвали да вършите и познанията на всеки от вас. Заедно ще направим всичко възможно, за да минимизираме наследените щети и разходи, да спестим пари и да подобрим условията за гражданите“, каза пред екипа Николай Рашков.

Финансови корекции по програмата за подмяна на старите отоплителни печки в домакинствата, неразплатени средства от текущи улични ремонти и огромните, завишените със 110% разходи по договора за сметопочистване, преподписан от бившия кмет на 1 септември т.г. – това са само някои от факторите, поставящи общината пред опасност от пореден касов разрив. Това няма да се допусне, категоричен беше Николай Рашков.

Той съобщи, че вече е започнало предоговаряне на условията по сметопочистване с фирмата изпълнител, като конкретни параметри ще бъдат ясни в съвсем кратки срокове.

„До една година общината ни трябва да бъде във финансова стабилност и средствата да се инвестират там, където действително има нужда”, категоричен бе новият кмет на Горна Оряховица.

Една от спешните задачи е, съвместно с ВиК оператора, да се започне решаването на проблема с водоснабдяването, включително в града. Ще се подхожда отделно, улица по улица, започвайки от отсечките с най-амортизирани водопреносни съоръжения, чести аварии и големи загуби на питейна вода. Към момента общината не е имала проектна готовност за подобни дейности, стана ясно по време на оперативката.

Вече са в ход действия по преместването на петъчния битак, който от години създава в центъра на града хаос, мръсотия, шум и множество неудобства за живущите в района. Ще започне процедура по регулация на терен, до т. нар. сър-пазар, на който да бъде преместено тържището, съобщи Николай Рашков.


Ключови думи
Николай Рашков кмет на Горна Оряховица първа оперативка
Последни
Седмицата
Анкета