Петък, 02 Фев 2024
            
Горна Оряховица Местни избори 2023 Политика

Николай Рашков попари разпространителите на слухове, Прокуратурата отсече - няма обвинения и производства срещу него

  03.11.2023 13:39
Николай Рашков попари разпространителите на слухове, Прокуратурата отсече - няма обвинения и производства срещу него

Прокуратурата във Велико Търново официално удостовери, че срещу Николай Рашков няма обвинения, производства или дела. До това се стигна след фалшиви новини, приписващи на кандидата за кмет опити за манипулиране на местния вот, които, всъщност, самият той разкри и алармира компетентните органи миналата неделя.
В редица изявления от щаба на Николай Рашков става ясно, че е разкрита скандална схема за изборни пришълци, които не живеят в населените места в общината, но са координирано извозвани, за да дадат своя глас тайно, скрито и в малки села. Национални репортери бяха на място и отразиха случващото се. Прилагаме един от материалите по темата:
https://fb.watch/o4q2lKNLdE/
До медиите Николай Рашков изпрати още и удостоверение от НАП за липса на задължения за всяка от фирмите, които управлява. В свое изказване той коментира: "Манипулацията, като средство за контролиране на нагласите, е долен подход.
Истината обаче е средството, което неутрализира всеки опит за клевета.
Застанах пред вас с чиста съвест и морал, които определят светогледа ми. Дори след цялата излята помия по мой адрес името ми ще остане чисто, защото фактите говорят друго.
Днес получих официално удостоверение от прокуратурата, че нямам обвинения по неприключени наказателни производства и че срещу мен не се водят досъдебни производства или дела.
НАП удостовери, че фирмите ми нямат неплатени задължения.
Това е истината за мен, обяснява Рашков.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ


Ключови думи
Николай Рашков Горна Оряховица
Последни
Седмицата
Анкета