Петък, 26 Яну 2024
            
Горна Оряховица Местни избори 2023 Политика

Йордан Байчев и „Продължаваме промяната – Демократична България“ продължават Похода на победата към балотажа

  26.10.2023 22:03
Йордан Байчев и „Продължаваме промяната – Демократична България“ продължават Похода на победата към балотажа

Преди месец открихме кампанията си пред паметника на Атанас Буров и заявихме, че от тук тръгва нашият поход към победата. През този месец крехката надежда прерасна в увереност, че наистина можем да победим. Дадоха ни я хората, с които се срещнахме и които ни показаха, че вярват в нас. Така че тази вечер закриваме само първия етап от кампанията и откриваме втория етап – кампанията за балотажа. Ще победим, защото сме заедно -с вас, хората, които знаят, че може да има умно и честно управление. С №66 идва победата над феодалния модел на управление. Достатъчно е само да гласувате, призова кандидатът за кмет на „Продължаваме промяната – Демократична България“ Йордан Байчев пълната зала на НЧ „Напредък 1869“ тази вечер.

Последното голямо предизборно събитие на коалицията преди първия тур на изборите започна с демонстрация на таланта, който носят горнооряховчани – прекрасните изпълнители на „Оренда“ предизвикаха бурни аплодисменти и създадоха атмосфера на местна гордост.

Сигурен съм, че от Горна Оряховица ще има отново победител в „Гласът на България“, не остана безучастен към талантите лидерът на ДСБ ген. Атанас Атанасов, който откри политическата част на вечерта. Аз имам особен сантимент към вашия град. Една непозната част от биографията ми е, че съм бил локомотивен машинист и една година бях в Локомотивно депо – Горна Оряховица като сержант. Карах дизелови локомотиви по Варненската линия, сподели Атанасов.

Сега съм тук, за да подкрепя един интелигентен, енергичен и обещаващ местен лидер. Всички казваме, че местните избори са най-важни. Избират се управленци, които са най-близо до проблемите на хората. В същото време вие, избирайки вашите управници, чертаете бъдещето на държавата. Имаме шанс да променим политическата карта на България. Да изтрием от нея феодалните структури, които задушават бизнеса, мачкат демокрацията и пречат на развитието. Имате шанс да изберете човек като Йордан Байчев, който е умен, образован и мотивиран. Заедно с него е екип, който ще направи силна група в ОбС, защото без това един кмет е с вързани ръце. Байчев измисли слогана „За умно и честно управление“ и аз вярвам, че това може да се случи в Горна Оряховица. Стига и вие да повярвате и да убедите своите близки, че с №66 на 29 октомври дават шанс на един нов модел на управление. Споделете това с близките и познатите си, промяната започва от тези избори, призова горнооряховските симпатизанти ген. Атанас Атанасов.

Съвсем накратко лидерът на ДСБ сподели и националните приоритети на коалицията. Непрекъснато ме питат защо сме се прегърнали с Бойко Борисов и Пеевски. Беше трудно решение. Но за две години и половина минахме през пет избора и в резултат имахме едно безконечно служебно управление. Трябваше да се направи компролис, за да има редовно правителство и работещо Народно събрание. Това не означава, че не оставаме антиподи в много отношения и не ни спестява сблъсъците по различни теми. Важното е, че „Продължаваме промяната – Демократична България“ е локомотивът на България в един много тежък период, белязан от войни, каза още Атанасов.

Повечето от нас нямат много политически опит, но всеки е професионалист и експерт в своята област. Постарали сме се да покрием всички комисии на Общинския съвет. Даваме си сметка, че без сериозно присъствие в местния Парламент, не можем да прокарваме своята политика. Смяната на модела започва в Общинския съвет, който трябва да подкрепи новия стопанин на Общината – Йордан Байчев, заяви лидерът на „Продължаваме промяната“ в Горна Оряховица адвокат Николай Илиев, който е и водач на листата за ОбС.

Заедно с него на сцената излязоха всички кандидати за общински съветници и за кметове на селища в общината, издигнати от „Продължаваме промяната – Демократична България“.

След десетина дни ще бъдем в Общината и ще управляваме различно, започна самият кандидат за кмет Йордан Байчев. След което се върна повече от десет години назад, за да сподели защо се е захванал с политика и с идеята да промени начина на управление в Горнооряховска община. Бях свидетел на договорки между хора, които се оказаха част от сегашното управление. Според тях кметове и съветници се назначават по волята на силния в момента. Това ме мотивира да променя този модел. Стъпка по стъпка го правя вече доста години и намирам все повече съмишленици. През 2019 г. спечелих кметските избори в Долна Оряховица. За първи път някой победи ГЕРБ на избори в общината. Спечелих точно срещу тези, които си мислят, че всичко става с решение „от горе“. Сега ще го направя пак. Но вече на по-високо ниво. Нека заедно им покажем, че избори могат да се печелят честно. Че не един или група хора определят кой ще управлява в общината и селищата. Ние имаме ясен план и няма да влизаме в договорки. Ще отворим прозорците и ще пуснем духа на промяната в нашата Община. Защото хората имат нужда от свеж въздух. За Горна Оряховица това се отнася и в буквалния, и в преносния смисъл. Имаме нужда от нова енергия, от свежест, която да ни даде тласък, за да заемем своето място – мястото на голям индустриален и търговски център, приключи политическата част на вечерта Йордан Байчев.

След което покани на сцената Михаела Маринова – една от големите звезди на българската музика, която е направила първите си стъпки в Горна Оряховица. Да аплодираме първо талантите, които чухме в началото, и поклон пред моя вокален педагог, най-добрия вокален педагог в България – Аделина Колева, каза Михаела Маринова преди да даде най-доброто от себе си за горнооряховската публика.

За Йордан Байчев и кандидатите на „Продължаваме промяната – Демократична България“ с №66 в бюлетините.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ


Ключови думи
Йордан Байчев Продължаваме промяната - Демократична България Горна Оряховица
Последни
Седмицата
Анкета