Сряда, 24 Яну 2024
            
Горна Оряховица Местни избори 2023 Политика

Огнян Стоянов на среща с лекарите от ДКЦ1 ЕООД и МБАЛ „Св. Иван Рилски”: Имаме план как да привлечем млади специалисти

  25.10.2023 15:49
Огнян Стоянов на среща с лекарите от ДКЦ1 ЕООД и МБАЛ „Св. Иван Рилски”: Имаме план как да привлечем млади специалисти

Среща с лекарите и медицинския персонал от ДКЦ 1 и МБАЛ „Св. Иван Рилски” проведе кандидатът за кмет за Община Горна Оряховица от коалиция „БСП за България и Левицата” Огнян Стоянов.

„Всеобщо е мнението, че най-големият проблем на болницата и на здравеопазването в България е кадровото обезпечаване. Много лекари и сестри работят на пенсионна възраст. Благодарим им, че въпреки това, помагат на много пациенти и спасяват стотици човешки животи.  Трябва обаче да работим в направление привличане на млади специалисти”,  посочи Огнян Стоянов. Той допълни, че Общината има ограничени възможности за това, но е важно поне двойно да бъдат увеличени средствата за стипендии. Сред приоритетите на коалиция „БСП за България и Левицата” е да подпомогне млади хора, които искат да учат медицина.

„В програмата ни е заложено и предоставяне на общински жилища на млади лекари от други населени места, които да постъпят на работа в  нашата болница. За съжаление през последните 12 години общинските жилища се разпродадоха и се налага да бъдат построени нови”, каза още кандидатът на коалицията.

Според Стоянов следващите 4-5 години ще бъдат трудни за Болницата, заради паричните средства, които лечебното заведение е принудено да изплати по делото със загиналата при нападение от кучета жена.

„Общинският съвет в никакъв случай не трябва да допуска финансова дестабилизация в здравното заведение, а напротив. Той трябва да подпомогне болницата така, че финансовият риск да не се отрази върху работата и, както и да не бъде влошено качеството на здравните услуги”, заяви Огнян Стоянов.

В срещата взеха участие и кандидатите за общински съветници Милен Маринов, Емилия Иванова и Мариян Марков  - управител на Център за спешна медицинска помощ - Горна Оряховица.

Огнян Стоянов и кандидатите на „БСП за България и Левицата” са с №68 в бюлетините.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ


Ключови думи
БСП за България и Левицата Огнян Стоянов Горна Оряховица
Последни
Седмицата
Анкета