Петък, 26 Яну 2024
            
Горна Оряховица Местни избори 2023 Политика

Огнян Стоянов пред работещите в „Захарни заводи” и „Бултраф”: Обезателно трябва да се изгради довеждаща инфраструктура и Северния обходен път

  26.10.2023 16:10
Огнян Стоянов пред работещите в „Захарни заводи” и „Бултраф”: Обезателно трябва да се изгради  довеждаща инфраструктура и Северния обходен път

Дни преди края на предизборната кампания кандидатът за кмет на Община Горна Оряховица от коалиция „БСП за България и Левицата” Огнян Стоянова, заедно със своите колеги Иван Момъков, Марин Богомилов, Милен Маринов, Мариян Марков и Емилия Иванова проведоха срещи с мениджърския екип и служителите на „Захарни заводи” АД  и „Бултраф” ЕООД.  С тях те обсъдиха проблемите в инвестиционния климат в Общината и пътищата, по които могат да бъдат решени те.

„За нас приоритет ще бъде изграждането на довеждаща инфраструктура и проектираният вече Северен обходен път на гр. Горна Оряховица със средства от  Плана за възстановяване и развитие. Наред с това обаче, си даваме ясна сметка, че не инфраструктурата е водеща при привличането на нови фирми, които да строят фабрики, а нивото на образованието в училищата на територията на нашата Община”, каза Огнян Стоянов.

Кандидатът за общински съветник Иван Момъков сподели своя опит в образователната сфера  и обсъди с мениджърите на фирмите качество в образованието. Според него то трябва да бъде подобрено, като се обновят учебните технологии.

Той засегна и проблемите с дуалното обучение. "Аз съм директор на ОУ "Иван Вазов"  в Горна Оряховица. Критериите за това, че сме си свършили работата е Националното външно оценяване по български език и литература  и математика. От 11 училища в града, децата в 9 от тях имат двойки на  изпита по математика. А се похарчиха над 24 млн. лв. за образование от Общината през тази година", добави той.

Според него големият проблем е квалификацията на преподавателите в учебните заведения и неадекватните учебни програми. "Учителят е този, който прави професията на всички останали. Въпросът е, дали  в момента средствата се харчат разумно и дали се инвестира в обучението на педагозите. Ние ще насочим нашите усилия към повишаване на квалификацията на учителите и подобряването на професионалното обучение"- допълни Момъков.

 


Ключови думи
Огнян Стоянов БСП за България и Левицата Горна Оряховица
Последни
Седмицата
Анкета