Сряда, 24 Яну 2024
            
Горна Оряховица Местни избори 2023 Политика

ВМРО ще е гласът на разума в един разкъсван от омраза Общински съвет

  25.10.2023 14:57
ВМРО ще е гласът на разума в един разкъсван от омраза Общински съвет

В последните дни, под предлог, че закриват кампаниите си, много участници в изборите разпалват противопоставяне и напрежение, които и без това съпътстват всички избори, особено местните.

ВМРО нито откри, нито ще закрива своята кампания. Няма и нужда, тъй като ние сме в кампания непрекъснато и всеки ден сме до своите избиратели.

Повече от 20 години горнооряховската структура на ВМРО отстоява едни и същи позиции. И без много шум успява да постига успехи в Общинския съвет. Успехи, които едни си приписват като свои, а други си ги включват в предизборните програми като още неслучили се.

Успяваме със скромното си присъствие в ОбС, защото познаваме механизмите на местната власт, знаем какво искат хората, но и знаем как да го постигнем. Нямаме нужда от друга кампания, освен от нещата, които сме свършили и идеите, които отстояваме.

В последните дни на това предизборно състезание виждаме как българската политика заприлича на футбола ни. Или може би футболът ни стана същият като политиката ни.

Два – три амбициозни отбора се втурват да печелят на всяка цена. Безогледно и газейки всички останали с нефутболни прийоми. Това съответно отблъсква редовите фенове и на стадионите остават само крайните ултраси, които изливат в сблъсъци около стадионите своята неудовлетвореност. Това е във футбола ни.

Никак не е по-различно и в политиката. В последната седмица преди самото гласуване „големите“ играчи са впрегнали всички сили, за да надделеят над противниците. Но в резултат избирателите получават потоци от помия. Замярват се с гнусни обвинения и конкуренцията се изражда в омраза.

Лошото е, че тази непоносимост ще се пренесе и в новия Общински съвет. И през следващите 4 години вместо да се решават, проблемите на Горна Оряховица ще се задълбочават. Защото тези, които трябва да ги решават, не могат да се гледат, не могат да си говорят и не могат да направят нищо заедно.

Новият Общински съвет има нужда от балансьор, какъвто би била групата на ВМРО. Колкото е по-голяма групата ни, толкова по-добре ще изпълнява ролята  си на проводник на разумните решения. И в крайна сметка толкова по-продуктивен ще е ОбС.

Нашата постоянно отстоявана теза е, че Общинският съвет не е арена за партийни схватки. Но не е и придатък на Кмета. Това е органът, в който трябва да се обсъжда и да се чертаят политики.

Знаем какви са проблемите на Общината. Знаем как действат органите на местната власт. Знаем какво трябва да се направи, за да действат нейните елементи като един механизъм и въпреки противоречията да се върви напред.

Как ще се оправи българският футбол е по-труден въпрос. Но нещата в Горна Оряховица ще тръгнат, когато повече хора с познания и готовност за диалог се нагърбят с вземането на решения.

Ние, от ВМРО, сме готови да носим отговорност за решенията, които са нужни на нашата община.

Изборът с №4 е за знаещи и можещи , които умеят да провеждат своите политики.

Гласувайте, не оставайте само ултрасите на стадиона!

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ


Ключови думи
ВМРО Горна Оряховица
Последни
Седмицата
Анкета