Петък, 19 Яну 2024
            
Горна Оряховица Местни избори 2023 Политика

По-евтини карти или безплатни билети за градския транспорт поискаха от Огнян Стоянов пенсионерите от Гарата и Калтинец

  20.10.2023 18:01
По-евтини карти или безплатни билети за градския транспорт поискаха от Огнян Стоянов пенсионерите от Гарата и Калтинец

По-евтини карти или безплатни билетчета за градския транспорт поискаха пенсионерите от кв. „Гарата“ и кв. „Калтинец“ от кандидата за кмет на Община Горна Оряховица от коалиция „БСП за България и Левицата“ Огнян Стоянов. Заедно с него бе и екипът му - кандидатите за общински съветници Габриела Шилкова, Иван Момъков, Марин Богомилов, Милен Маринов, Трифон Димитров, Галя Тодорова и Елеонора Димитрова.

Възрастните хора с носталгия си спомниха годините, когато е имало социални придобивки за тях и такива искат да има и сега.

„Община Полски Тръмбеш е с 3 пъти по-малък бюджет от нашия, но там си направиха общинска транспортна фирма. Тя обслужва града и всичките 13 населени места в нея. И билетчетата са на достъпни цени. Ще обмислим и ние такъв вариант за нас“, поясни Стоянов. И припомни, че в селата Стрелец и Паисий дори нямат автобуси до общинския център и жителите им дават безумно много пари за таксита, за да дойдат и да си купят лекарства.

Сред другите споделени проблеми от жителите на квартал „Гарата“ са занемареният площад, липсата на пейки и неработещата чешма. На улиците от 30 години не е правен основен ремонт, само се закърпват тук там дупките.

„Ще работим за нова автогара, която да е до ЖП гарата, така, както е по света. Слизащите от влака си хващат автобус и обратното. Тогава е възможно по европейската програма „Транспортна свързаност“ да облагородим гаровото пространство“, допълни Стоянов. Той смята, че би могло да се издейства и отварянето на аптека в квартала.

От 2007 година няма асфалтиран път в кв. „Калтинец“. Отпуснати са 75 000 лева за изграждане на две улици, но те са направени частично. Това пък стана ясно след среща с жители на кв. „Калтинец“. Там преди години е имало дори протести, заради този проблеми, но почти без резултат.

„А е добре да се оправят улиците, защото промишлената зона е наблизо. А  при добра инфраструктура и бизнесът ще намери чудесна причина да инвестира в града ни“, посочи Огнян Стоянов.

Шумът от празненства до късните часове на денонощието или от автомобили, бездомните кучета, липсата на осветление на места и автобус до квартала само два пъти на ден, са сред другите наболели проблеми. 

"Те биха могли да се решат с налагане на глоби и строг контрол за спазването на наредбите, а за изгорелите лампи Общината има сключен договор с обслужващата фирма, на която се плащат 24 000 лева абонамент да подмени изгорелите осветителни тела“,  обясни на жителите на квартала Огнян Стоянов.

Огнян Стоянов и кандидатите на „БСП за България и Левицата” може да подкрепите с №68 в бюлетините.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ


Ключови думи
Огнян Стоянов БСП за България и Левицата Горна Оряховица
Последни
Седмицата
Анкета