Четвъртък, 18 Яну 2024
            
Горна Оряховица Местни избори 2023 Политика

Бившият министър на образованието Красимир Вълчев представи нова програма в ОУ „Св. Паисий Хилендарски”

  19.10.2023 20:09
Бившият министър на образованието Красимир Вълчев представи нова програма в ОУ „Св. Паисий Хилендарски”

Един от най-успешните образователни министри Красимир Вълчев беше гост на ОУ „Св. Паисий Хилендарски” в Горна Оряховица. Доведе го инж. Добромир Добрев, който търси съдействие за следващ етап от обновяването на училището. То вече е одобрено по програма на Плана за възстановяване и устойчивост и ще бъде ремонтирано, вероятно следващата година. Парите обаче няма да стигнат за вертикална планировка и облагородяване на двора.

Ще търсим още средства за това, имате моята подкрепа, веднага се ангажира Красимир Вълчев. Той се възползва от случая да представи новата програма, отворена преди дни, която дава 240 милиона лева за спортни площадки и физкултурни салони в училищата. Вие също можете да се възползвате и така ще решите част от проблема с двора, посъветва Вълчев домакините. По програмата кандидатстват самите училища, като Общините са партньор. Проблем обаче са много кратките срокове – до 10 януари. А това е много малко време за проектиране и издаване на строително разрешение.

Заедно с инж. Добромир Добрев и директора на училището Авелин Драганчев, Красимир Вълчев обсъжда и безвремието в Министерството на образованието в последните години на политическа криза. Ако не натискаш чиновниците да си вършат съвестно работата, предполагам, че и в Общината е така, те ще го карат лежерно и всички, които зависят от тях ще са недоволни. Аз не си позволявах никакво отпускане, не го позволявах и на колегите в министерството, каза Вълчев.

Време е нещата да започнат да си дойдат на мястото и да се върнем към стабилното управление с ясни хоризонти и планове. Имате моята подкрепа, ще съдействам с каквото мога, стига да сте активни. Радвам се, че от Горна Оряховица винаги излизат добри предложения и направихме много за подобряване на базата в училищата, каза Красимир Вълчев на домакините си. Пожелавам успех на 29 октомври, сигурен съм че ще помогнете на вашите училища отново, за да се възползват от програмата за спортната база, обърна се Велчев към кандидата за кмет на ГЕРБ инж. Добромир Добрев.

Инж. Добромир Добрев и кандидатите на ГЕРБ са с №7 в бюлетините.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ


Ключови думи
Красимир Велчев ОУ "Паисий Хилендарски" Горна Оряховица
Последни
Седмицата
Анкета